Actualitate

Botoşani: O spadă despre care există indicii că ar data din secolul al XVI-lea, descoperită la Stânceşti

O spadă despre care există indicii că ar data din secolul al XVI-lea a fost descoperită pe raza localităţii Stânceşti din judeţul Botoşani, a declarat luni, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei pentru Cultură Botoşani, Dănuţ Huţu.

Potrivit sursei citate, descoperirea ar fi fost făcută cu un detector de metale de către o persoană fizică ce deţinea autorizaţie în acest sens. Arma a fost pusă la dispoziţia autorităţilor, urmând a fi expertizată pentru se vedea dacă are valoare istorică.

"După toate aparenţele, este vorba de descoperire întâmplătoare. Este vorba de o spadă medievală, care a fost predată Direcţiei pentru Cultură, iar noi am transmis-o Muzeului Judeţean pentru a fi expertizată. După ce va fi expertizată, vom şti cu exactitate care este valoarea ei istorică. Noi sperăm să fie o descoperire epocală, care este importantă pentru cunoaşterea trecutului judeţului nostru", a afirmat Huţu.

Spada de două mâini seamănă cu una descoperită în judeţul Suceava, despre care s-a stabilit că datează din secolul al XVI-lea.  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *