Internațional

BREAKING / Diplomat sud-coreean: Kim Jong-un se află în comă

Kim Jong-un, în vârstă de 36 de ani, este subiectul unui nou zvon precum că s-ar afla în comă. Un zvon identic a circulat în aprilie pe fondul unei dispariţii de câteva săptămâni din public. Atunci surse din serviciile secrete de la Seul susţineau că dictatorul de la Phenian a intrat „în stare vegetativă” după ce a făcut infarct şi a fost operat pe inimă.

Cu toate că ultimele imagini publicate cu Kim datează de acum trei zile, un diplomat sud-coreean de rang înalt spune că regimul nord-coreean minte şi că toate fotografiile cu el sunt trucate.

„Consider că este în comă, dar încă trăieşte”, spune Chang Song-min.

Oficialul de la Seul afirmă totodată că sora dictatoturlui încă nu este succesorul oficial, cu toate că i s-a delegat o mare parte a puterii.

Potrivit lui Chang, niciun lider de la Phenian nu ar delega atribuţii altor persoane, decât dacă ar fi prea bolnav pentru a conduce sau a fost înlăturat printr-o lovitură de stat.

DELEGAREA PUTERII

Joia trecută, serviciile sud-coreene de informaţii informau Parlamentul de la Seul că dictatorul de la Phenian a renunţat la o parte din puterile sale, delegând-o colaboratorilor săi apropiaţi, în principal surorii sale mai mici, Kim Yo-jong.

În vârstă de 32 de ani, Kim Yo-jong este „numărul doi de facto” al regimului de la Phenian, deşi Kim Jong-un încă nu şi-a ales succesorul.

El a renunţat în principal la atribuţii economice şi din domeniul apărării, în scopul de a reduce din presiunea existentă asupra sa şi de a evita să fie blamat în caz de eşec.

Astfel, Pak Pong-ju, vicepreşedintele Comisiei pentru Afaceri de Stat, şi noul premier Kim Tok-hun au preluat controlul asupra sectorului economic.

În cea ce priveşte armata, Choe Pu-il, directorul pentru afaceri militare al patridului unic, şi Ri Pyong-chol, vicepreşedintele Comisiei Militare Centrale, şi-au asumat autoritatea parţială, precizează Serviciul Naţional de Informaţii (NIS).

Kim Jong-un alături de sora sa Kim Yo-jong

Sora liderului nord-coreean este responsabilă de politica faţă de Coreea de Sud şi faţă de Statele Unite, precum şi cu alte probleme generale. De fapt, ea s-a făcut cunoscută mai ales datorită summitului din Vietnam dintre Kim Jong-un şi Donald Trump. În aprilie, Kim Yo-jong a fost văzută drept noul lider al Coreei de Nord pe fondul dispariţiei publice a fratelui său.

Aflat la putere din decembrie 2011, Kim Jong-un a fost adesea subiectul unor zvonuri despre starea sa de sănătate, dictatorul nord-coreean fiind suspectat că are diverse probleme din cauza obezităţii.

https://nypost.com 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *