Timpul.md

Actualitate 8 Decembrie 2020 | 19:10

BREAKING. Curtea Constituțională a suspendat legea privind terenul fostului Stadion Republican votată de alianța ȘOR+DODON

 

Curtea Constituțională a Moldovei (CCM) a suspendat legea prin care terenul fostului Stadion Republican a fost restituit în proprietatea statului. Decizia a fost luată pe 8 decembrie, în urma sesizării depuse de către deputații Platformei DA, Dinu Plîngău și Maria Ciobanu.

Curtea consideră necesară suspendarea acțiunii Legii contestate, pentru a verifica, pe baza unor indicii rezonabile, existența unor acorduri bilaterale încheiate de Guvernul Republicii Moldova cu Guvernul Statelor Unite ale Americii, în legătură cu transmiterea terenului pe care se găsește, actualmente, Stadionul Republican, în proprietatea Statelor Unite ale Americii, pentru construirea pe acesta a edificiului unei ambasade, potrivit Legii nr. 151 din 4 octombrie 2018, abrogată prin Legea contestată.

Astfel, magistrații au suspendat acțiunea Legii nr. 217 din 3 decembrie 2020 pentru abrogarea și modificarea unor acte normative pînă la soluționarea în fond a cauzei. 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus