Timpul.md

Actualitate 16 Iunie 2019 | 22:14

BREAKING NEWS /// Renato Usatîi a fost eliberat de PCCOCS

Procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) l-au eliberat pe președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi. Renato Usatîi, ieșit din sediul Procuraturii, a promis susținătorilor care l-au aclamat că nimeni nu va mai folosi partidul pe care îl conduce pentru a atinge scopuri politice. Vom acționa doar în interesul Republicii Moldova, a spus Usatîi, subliniind că a sprijinit necondiționat noua guvernare, dar va avea propuneri pentru accelerarea proceselor inițiate de majoritatea parlamentară, potrivt REL.

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi a fost arestat la vama Sculeni. Acesta este dus la Procuratura pentru Cauza Speciale.

Susținătorii sunt rugați să elibereze trecerea, pentru ca mașinile care vin în vamă să poată trece.

De asemenea, simpatizanții sunt rugați să vină la Chișinău.

„La ora 13:00, poliţiştii vor trebui să facă o alegere, pentru că pe numele meu este deschis un mandat de arest. Vin să mă clarific cu dosarele penale care sunt deschise”, a spus Renato Usatîi în anunţul de revenire.

Liderul "Partidului Nostru" este acuzat că l-ar fi deposedat pe bancherul rus, Gherman Gorbunţov, de pachetul majoritar, în valoare de peste 113,5 milioane de lei, la banca Universalbank din Chişinău. Totodată, Usatîi este bănuit şi de complicitate la infracţiunea de tentativă şi omor la comandă asupra lui Gorbunţov. Liderul Partidului Nostru susţine însă că Gorbunţov ar fi cel care ar fi dorit să-l asasineze

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus