Timpul Liber

BRICOLAJ – Un cuier din crengi

Aliniate şi încleiate apoi pe un raft din lemn, vor avea destulă stabilitate pentru a susţine haine, pălării, umbrele…

Nuanţele pe care le au diversele crengi, pe care le veţi culege, vor oferi o variaţie de culoare. Nu vă străduiţi să găsiţi crengi din aceeaşi esenţă pentru a păstra uniformitatea culorii. Oricum arborii au nuanţe diferite în funcţie de vârstă, de momentul în care s-a rupt acea creangă (toamna, primăvara), iar dacă vreţi, puteţi lăcui sau chiar vopsi cuierul finisat.

Pentru că nu veţi porni să tăiaţi crengi din copacii care vă ies în cale, ci veţi culege crengi deja desprinse de trunchi dintr-un parc sau dintr-o zonă forestieră, iată un sfat important: lăsaţi crengile să se usuce înainte, dar nu uscaţi lemnul cu forţa, la căldură, ci doar depozitaţi-l într-o zonă uscată pentru măcar o săptămână, într-un spaţiu aerisit. (Valabil şi pentru cei care au o livadă şi şi-au păstrat crengile de la lucrările de întreţinere a copacilor, în şoproane sau magazii). Lemnul are o structură poroasă, de aceea absoarbe şi reţine o mare cantitate de apă, care poate ajunge şi până la 60% din greutatea lui. Cu atât mai mult acum, în sezonul rece, dacă e luat direct de afară, are nevoie de un timp mai lung de uscare.

Ferestre şi obloane refolosibile

Înlocuirea vechilor ferestre cu tâmplărie de tip termopan este una dintre acțiunile necesare pentru redecorarea oricărei case, însă în urma ei rămân o serie de tâmplării vechi de lemn, geamuri, obloane care practic pot să fie aruncate (sau uitate într-un spaţiu de depozitare până ce lemnul mucegăieşte şi tot la gunoi ajung). Unele persoane nu se îndură, însă, să arunce lemnăria rămasă.

Iată ce a ieşit din mâinile lor. Suporturi diverse sau ornamentale, dar chiar şi o mică seră cu geamuri (care are, de fapt, tot rol decorativ) pentru o grădină.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *