Timpul.md

Ultima oră 18 Noiembrie 2015 | 14:07

Bucureștiul clarifică în ce CONDIȚII va oferi imprumutul de 150 de milioane de euro

România așteaptă crearea unei coaliții de guvernare de orientare pro-europeană, și a unui guvern solid care să poată gestiona banii promiși de România pentru procesul de modernizare al Republicii Moldova, a declarat ambasadorului României la Chișinău, Marius Lazurca.

Referindu-se la creditul de 150 de milioane de euro pe care România urmează să-l acorde Republicii Moldova, Ambasadorul Marius Lazurca a menționat că Bucureștiul are nevoie de un interlocutor solid și responsabil la Chișinău astfel încât creditul să își poată atinge obiectivele.

”Așteptăm ca situația politică din Republica Moldova să se limpezească și să fie creată o coaliție pro europeană în Parlamentul de la Chișinău care să promoveze un guvern solid și responsabil. Împrumutul de 150 de milioane de euro, are o destinație foarte precisă: să ajute un guvern, nu un guvern în exercițiu, sau unul interimar ci un guvern în depline puteri, să ducă mai departe programul de modernizare și de reformă înscris în Acordul de Asociere”, a declarat Marius Lazurca.

Recent președintele României Klaus Iohanis a oprit acordarea împrumutului de 150 de milioane de euro ca urmarea instabilității politice din Republica Moldova.
 
Sursa: Radiochisinau.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus