Timpul Local

Bugetul Eurovision-ului norvegian se apropie de cel rusesc

Postul public de televiziune din Norvegia, NRK, a facut calculele si a ajuns la concluzia ca bugetul pentru concursul „Eurovision 2010” se ridica la 24 de milioane de euro, cu sapte milioane mai mult decat se estimase initial. Rusia a cheltuit aproximativ 27 milioane de euro pentru editia din acest an a concursului „Eurovision”. Directorul NRK, Annika Biornstad, a tinut sa precizeze ca suma mentionata este una preliminara, ea urmand a fi modificata pe parcurs.

O parte din banii necesari pentru desfasurarea concursului vor fi obtinuti din vanzarea biletelor si de la European Broadcasting Union – aproximativ 3,5 milioane euro. Restul… pana la noua milioane, ar putea fi primiti de la autoritati. In alta ordine de idei, inca o tara renunta sa participe la „Eurovision 2010”. Dupa Cehia, si Austria a anuntat oficial ca nu se va inscrie in cursa pentru trofeul „Eurovision”, in principal, din cauza banilor. Costurile de participare s-ar ridica la 400.000 de euro, bani care nu merita investiti intr-un concurs „ruinat de regulamente”, considera directorul postului ORF, Wolfgang Lorenz. Austria nu a mai participat la „Eurovision” din 2007, cand reprezentantul tarii, Eric Papilaya, s-a plasat pe penultima pozitie in clasament. Trofeul „Eurovision” nu a mai fost in Austria din 1966, cand Udo Jurgens l-a adus in tara datorita piesei „Merci Cherie”.

EBU si NRK (organizatorul norvegian) au cazut deja de acord in privinta zilelor in care vor avea loc semifinalele si finala competitiei internationale. Etapa internationala „Eurovision 2010” va incepe la cateva zile dupa finala Europa League, urmand a se desfasura astfel: prima semifinala – pe 25 mai, a doua semifinala – pe 27 mai, iar finala „Eurovision 2010” – pe 29 mai. Oslo va fi pentru a doua oara gazda a competitiei europene. Capitala Norvegiei a mai trecut printr-o astfel de experienta in anul 1996, cand concursul a fost castigat de Irlanda.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *