Timpul.md

Actualitate 29 Noiembrie 2018 | 07:55

Bulgaria în Schengen înaintea României - UN FALS /// Manfred Weber n-are nici o putere de decizie, a fost doar o frază pentru a-i flata pe bulgari

Presa din spațiul românesc a promovat intentes o așa-zisă aderarea a Bulgariei la Schengen înainte României.

Journalisme à la roumaine, в румънски стил...

Înainte de a sări indignați cu Bulgaria în Schengen de la 1 ianuarie, pornind de la o simplă declarație a unui eurodeputat neamț care n-are nici o putere de decizie, ar trebui văzut și ce zic bulgarii.

Manfred Weber e doar șeful grupului PPE în Parlamentul European și candidat la șefia Comisiei. El are nevoie de voturi și i-a spus vicepreședintelui partidului bulgar Gerb, Țvetan Țvetanov, că el crede că Bulgaria își va vedea măcar aeroporturile în Schengen în prima parte a anului viitor, înainte de alegerile europene. Crede. Și că Bulgaria ar merita. Doar că el n-are nimic de zis acolo.

Manfred Weber n-are nici o putere de decizie, a fost doar o frază pentru a-i flata pe bulgari. Nu a spus nicăieri ceva atât de categoric cum a apărut la noi: Bulgaria va intra în Schengen de la 1 ianuarie!

Aiurea, nu candidatul PPE, ștersul neamț Manfred Weber decide așa ceva. De altfel, presa bulgară scrie prudent că: — “Bulgaria ar putea intra” în Schengen. България може да стане / ar putea să intre, poate că va intra, scriu bulgarii. Dar noi, nu și nu: am decis că va intra!

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus