Economie

Businessmeni din India vin în Moldova la Forumul de afaceri în domeniul farmaceutic

Despre aceasta a comunicat viceministrul economiei, Valeriu Triboi, după întrevederea cu ministrul statisticii şi implementării programelor al Republicii India, Sadananda Gowda.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Economiei, Sadananda Gowda a menţionat că autorităţile de la New Delhi sunt interesate în dezvoltarea relaţiilor comercial-economice cu Republica Moldova pe toate dimensiunile, în special industria textilă şi cea alimentară, medicina şi farmaceutica, tehnologiile informaţionale, producerea energiei regenerabile etc.

Oficialul indian a lansat invitaţia de participare la Business-Forumul „India-Europa”, care va avea loc în luna decembrie la New Dehli.

Valeriu Triboi şi Sadananda Gowda au discutat despre posibilitatea creării comisiei mixte pentru cooperare comercial-economică, care va permite intensificarea contactelor comerciale reciproc avantajoase.

În Republica Moldova sunt deschise 36 de întreprinderi moldo-indiene, cu capital investit de circa 4 milioane de lei. Volumul comerţului exterior al Republicii Moldova cu India în ianuarie-august 2016 a fost de peste 17 milioane de dolari.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *