Opinii și Editoriale

Businessul bisericesc sau sutanele VIP

Cu ceva timp în urmă, în „Ziarul de Gardă” a apărut un material despre averile de milioane ale ÎPS Vladimir. Imediat, mai mulţi apărători ai businessului bisericesc au sărit în capul ZDG, care chipurile şi-a propus să denigreze sanctitatea şi pioşenia marelui reprezentant al cuvântului lui Dumnezeu în Moldova. Unii clerici, mai fanatici din fire şi mai medievali în gândire, în general au spus că e vorba de o denigrare la comandă.
Comanda vine, clar lucru, de la dracii şi necuraţii din UE, care şi-au pus în gând să nimicească creştinii şi să instaureze o nouă ordine mondială. Nici un om întreg la cap nu va crede în aceste aberaţii, însă nu trebuie să uităm că biserica are o influenţă enormă asupra creierelor plăpânde de „credincios”. Am putea compara această influenţă cu cea pe care o are presa rusească asupra patrioţilor putinişti. Orice aberaţie este considerată adevăr, dacă vine din gura unui popă. Apropo, o parte din populaţia Rusiei crede că Putin şi patriarhul Kiril sunt nişte sfinţi adevăraţi, trimişi de Dumnezeu pe pământ ca să apere creştinii de ispitele satanei. Ispitele au forme diferite: fie că e vorba de libertatea de exprimare, libertatea de a protesta sau libertatea de a fi de o altă părere decât cea dictată de instituţiile statului şi ale bisericii. Şi nu contează cât de absurdă este informaţia turnată în capetele plebei. Cu cât este mai echivoc şi stupid adevărul emis, cu atât este mai credibil.

Ne dăm bine seama că povaţa biblică „Împarte tot ce ai cu săracii” nu-şi mai are rostul. E doar o scuză cinică a unor bişniţari, scuză turnată peste urechile credincioşilor, care, de unde au, de unde nu au, dau şi ultimul leuţ la o biserică ca să-şi cureţe sufletul. Doar că, pe seama acestor suflete curăţate cineva se îmbogăţeşte şi se lăfăieşte într-un lux de l-ar invidia până şi necuratul.

Săptămâna aceasta în ZDG a mai apărut o investigaţie, de astă dată despre averile marelui creştin-bolşevic Marchel. E logic să ne aşteptăm la alte atacuri mârşave asupra jurnaliştilor care au curajul să dezvăluie aceste adevăruri.

În aceste condiţii, ştiu cu siguranţă cu cine voi vota. Voi vota cu partidul care va propune revizuirea instituţiilor bisericeşti şi, de ce nu, impozitarea bisericilor. Un business atât de profitabil ar trebui să aducă foloase şi bugetului de stat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *