Actualitate

CAD PRIMELE CAPETE /// Directorul Spitalului Clinic Republican, Anatol Ciubotaru a fost DEMIS de premierul Chicu

Directorul Spitalului Clinic Republican, Anatol Ciubotaru, a fost demis astăzi din funcție. Decizia a fost luată la ședința Comisiei Situații Excepționale și a fost anunțată de către premierul Ion Chicu.

„Pentru a spori capacitățile Spitalului Clinic Republican de a face față provocării în domeniu epidemiologic, a fost luată decizia în Comisia respectivă de a opera modificări la nivelul managentului. Va fi înlocuit actualul director al instituției”, a declarat Ion Chicu.

Amintim că patru lucrători medicali din cadrul Spitalului Clinic Republican s-au infectat cu noul coronavirus. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale l-a acuzat pe Ciubotaru a încălcat procedura, fiindcă fără să informeze Ministerul a decis efectuarea testelor în cadrul unui laborator privat.

„Este vorba de suspiciunea de infectare a unui medic, a 2 asistente medicale și a unei infermiere. Directorul, fără să informeze după procedură MSMPS și ANSP, a decis efectuarea testelor în cadrul unui laborator privat. Testele nu au fost realizate în cadrul laboratorului ANSP și nu intră în numărul celor 15 cazuri confirmate ieri”, se arată în comunicatul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

deschide.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *