Actualitate

Cadouri electorale: Voronin imparte bani la studenti

Vineri, 27 martie, cand toata suflarea romaneasca sarbatorea Ziua Unirii Basarabiei cu Romania, comunistul Vladimir Voronin a invitat la presedintie sute de studenti de la diverse institutii de invatamant – din familii defavorizate, in mare parte orfani – pentru a le acorda ajutoare materiale. Mai multi studenti cu care am vorbit ne-au spus ca au venit aici din ordinul ministrului Educatiei si Tineretului, Larisa Savga.

Faptul a fost confirmat si de Nadejda ?ambov, de la sectia studii a Universitatii Libere Internationale din Moldova, care i-a insotit pe tineri pana la usa presedintiei. De altfel, studentii de la fiecare institutie erau insotiti de un coordonator, care ii conducea pana la intrare sau chiar in sediul institutiei prezidentiale.

Natalia Frunza, studenta la Universitatea Pedagogica de Stat „Ion Creanga” din Chisinau, ne-a spus ca ei au fost selectati de la diferite facultati de catre rectorat si de decanat. Totodata, ea a precizat ca nu este pentru prima data cand studentii sunt invitati la presedintie pentru a li se acorda ajutoare materiale. Acelasi lucru s-a intamplat si in 2004, in ajunul alegerilor parlamentare din 2005. Am intalnit aici studenti si de la Universitatea de Stat din Moldova, si de la Academia de Studii Economice, si de la alte institutii de invatamant din republica. Unii dintre ei ne-au spus ca, de fapt, nici nu stiu pentru ce au fost invitati si ce o sa li se dea. Surse din cadrul presedintiei, care au solicitat anonimatul, ne-au comunicat ca studentii au fost invitati cu ocazia Anului Tineretului – care, precum stim, a trecut…

La sfarsitul acestor randuri, e firesc sa ne punem cateva intrebari. De unde ia bani presedintele comunist ca sa imparta bani cu nemiluita in stanga si dreapta – nu cumva din bugetul statului? De ce studentii au fost invitati tocmai in ajunul alegerilor parlamentare pentru a li se acorda ajutoare materiale? Si, in sfarsit, acest gest de „generozitate” nu poate fi interpretat ca o implicare in politica a tineretului studios, odata ce studentii au venit din ordinul ministrului Educatiei si Tineretului?
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *