Sport

Calarasii au devenit un epicentru al luptelor sportive

Editia a 27-a a turneului international de lupte libere cu genericul „Cupa Calarasi” a fost ultima competitie din aceasta serie, gazduita de catre Caminul cultural din localitate. „Turneul din 2010 se va disputa in fata Scolii sportive pentru copii si juniori (SSCJ) Calarasi, unde intentionam sa edificam un suport pentru saltelele de lupta si tribune pentru vreo suta de persoane”, a specificat inimosul organizator al evenimentului, antrenorul si directorul SSCJ, Constantin Cobalean.

Competitia a reunit 178 de sportivi din Romania, R. Moldova, Ucraina, Belarus, Israel si Rusia, care au concurat la patru categorii: elevi, cadeti, tineret, seniori si femei.Cea mai numeroasa participare a fost consemnata in turneul elevilor (anul nasterii 1994-1996). Pe podiumul de premiere la cele opt categorii de greutate au urcat sportivi talentati din mai multe raioane ale republicii, dar si din strainatate. Unicul campion de peste hotare, la categoria elevi, a fost Amrah Gasanov (Israel), iar gazdele, de asemenea, au avut un singur campion printre scolari – Mihai Esanu, originar din satul Bahu.
 

Patru categorii de greutate au fost la cadeti. Aici, revelatia publicului a devenit Constantin Cobalean, care a jubilat in categoria de 50 kg. In cele doua categorii ale concursului de tineret, victoria le-a revenit calaraseanului Alexandru Rotaru si oaspetelui din R. Belarus, Gheorghe Cetasvili. Turneul feminin a opus reprezentante ale celor mai puternice centre de lupte libere practicate de sexul frumos: Calarasi si Edinet. Intr-o competitie acerba, castigatoare a devenit eleva Colegiului pedagogic din Calarasi Mariana Esanu, care in finala a dispus de Teodora Costas.

Cele mai multe vedete au fost prezente in turneul seniorilor. In finalul categoriei de 74 kg, pe saltea a iesit un veritabil star al luptelor calarasene, Leon Pintelei, premiant de bronz la Campionatele Mondiale de tineret (editia 1999). A fost o lupta crancena cu leoveanul Maxim Radu, in care mult mai experimentatul Pintelei a obtinut primul loc. Tot un calarasean (Igor Olaru) a fost prezent si in finala concursului din categoria grea. El insa l-a avut in calitate de adversar pe galonatul luptator tiraspolean Andrei Podsevalnicov, care a repurtat victoria printr-un procedeu „tus” aplicat inca in prima repriza.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *