Economie

Calea Ferată a Moldovei sau Fabrica de sticlă au pierderi de milioane de lei

Acesta este un rezultat foarte bun în comparație cu pierderile-record de peste 728 milioane de lei din anul 2015, potrivit unui raport al Agenției Proprietății Publice (APP).

Întreprinderile statului continuă să demonstreze performanţe economice slabe, dar anul 2016 a adus totuşi o veste bună. Acestea au înregistrat un profit net de 26,32 de milioane lei. E ceva mai mult de 1,2 milioane de euro

Întreprinderi de stat nu activează

O nimica toată în comparaţie cu statutul de monopolişti pe care îl au aceste companii pe unele segmente ale economiei naţionale
Şi mai ales după ce trei ani la rândul (2013-2015) întreprinderile de stat au raportat pierderi totale de 1,1 miliarde de lei (peste 50 milioane de euro).
Statisticile APP denotă că din cele 238 de întreprinderii de stat, 42 de nu au avut activitate economică şi au raportat 0 venituri şi 0 profit sau pierderi.

Calea Ferată din Moldova, lider la pierderi

Lider la capitolul pierderi este Calea Ferată din Moldova cu 53,24 milioane lei. Totuşi putem remarca că în 2016, valoarea pierderilor s-a diminuat de două ori în comparaţie cu anii 2014-2015.

În pofida planurilor ambițioase anunțate de actualul manager Iurie Topală la desemnarea în funcţie în 2015, CFM continuă evoluția extrem de proastă.

În top este și Fabrica de Sticlă cu pierderi de 13,6 milioane lei. În condiţiile în care întreprinderea staţionează ca urmare a unei avarii, sunt puţine şanse ca în acest an Fabrica să ajungă să aducă profit. În plus Guvernul a decis recent să aloce câteva milioane de lei pentru a ajuta întreprinderea să îşi reia activitatea.

Restul întreprinderilor de stat incluse în topul nostru au pierderi mai mici de 10 milioane de lei.

Mold-street.com 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *