Timpul.md

Actualitate 27 Martie 2018 | 13:11

Campanie socială de Paști: Să fim mai buni în sâmbăta Floriilor

  Pe 31 martie, în sâmbăta Floriilor, va fi organizată o colectă națională de produse alimentare în cadrul campaniei de Paști ,,Masa Bucuriei”. Toate alimentele adunate vor fi distribuite cantinelor sociale, bătrânilor și persoanelor din familiilor social-vulnerabile din țară. Acțiunea este organizată de către Misiunea Socială ,,Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei.

Directorul Misiunii, Igor Belei, a declarat pentru IPN că este datoria morală a fiecăruia dintre noi să schimbe lucrurile spre bine, în așa fel încât cei nevoiași să aibă un loc în comunitate. „Avem toată încrederea că vom reuși să fim mulți la „Masa Bucuriei”, iar darul adus de fiecare va fi un prilej frumos de a deschide ușa bătrânilor singuratici și de a le aduce bucuria pascală”, a declarat Igor Belei.

Campania va avea loc în 100 de magazine din Chișinău, Bălți, Cahul, Edineț, Căușeni, Cantemir, Ungheni, Boghenii-Vechi, Ștefan-Vodă, Strășeni, Călărași, Soroca, Hâncești, Dondușeni, Ialoveni, Cricova, Stăuceni, Strășeni, Florești, Ucrainca și Ratuș. Magazine implicate în campanie sunt: Green Hills, Velmart, Linella, UniMarket, IMC Market, Metro, Family Market.

În rețelele de magazine vor fi amenajate boxe speciale pentru donația de produse alimentare. La intrarea în magazine, voluntarii îmbrăcați în veste galbene vor informa oamenii despre scopul proiectului și posibilitatea de a dona produse alimentare neperisabile.

Campania de Paști „Masa Bucuriei” este organizată pentru al 9-lea an consecutiv. Acțiunea are ca scop cultivarea solidarității, milosteniei, iubirii de aproapele. Colectarea va avea loc între orele 10.00 și 19.00.

Sursa: ipn.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus