Ultima oră

Campanie socială PDM: “Moldova, vreau să te ajut!”

Potrivit PDM, campania se realizează cu prilejul începutului noului an de învăţământ şi se desfăşoară în mai multe regiuni ale ţării. Donaţiile conţin cărţi, inventar sportiv, rechizite şcolare, îmbrăcăminte pentru copii, care sunt transmise şcolilor, grădiniţelor, dar şi mai multor familii nevoiaşe, informează un comunicat d epresă al formaţiunii.

Președintele PDM Marian Lupu a oferit primele donații pentru doi copii abandonați de mama lor și crescuți de bunici, din s. Băcioi, mun. Chişinău. Aceștia au primit deja în dar rechizite, haine și alte lucruri utile elevilor.

„Pentru mine deja e o tradiție de a merge în vizită la Andrei și Denis, de a le aduce în dar ceea ce cu adevărat au nevoie pentru școală și pentru a savura copilăria frumos. Am așa un sentiment de parcă am fi o familie, un tot întreg, fiindcă ne-am atașat foarte mult și este un sentiment absolut reciproc”, a menţionat Marian Lupu, aflându-se în vizită la Băcioi.

De asemenea, în această perioadă, tinerii democrați vor oferi donații de carte pentru fiecare instituție de învățământ din oraşul Orhei. Suplimentar, pentru Liceul Teoretic rus “M. Lomonosov” din Orhei, care s-a transferat recent într-un alt edificiu, democraţii şi-au asumat donarea materialelor necesare pentru efectuarea reparației în sala de sport, cabinetul de muncă, sala de festivități și cantină.

Totodată, mai multe familii cu mulţi copii din satele Ciocîlteni, Mălăiești, Zahoreni și Chiperceni din raionul Orhei vor beneficia de rechizite școlare și ghiozdane, se mai arată în comunicat.

În Râşcani, prin implicarea membrilor echipei democrate, o familie de 10 copii din satele Aluniş şi Saptebani au primit o donație de haine și rechizite. Iar în raionul Glodeni, democrații au oferit suport financiar pentru procurarea meselor de tenis pentru şcolile din comunele Balatina și Danu, pentru satele Sturzovca, Fundurii Vechi şi pentru trei şcoli din orașul Glodeni.

Tot în toată acestă perioadă, democraţii din Taraclia au ajutat la reparaţia grădiniţei din s. Albota şi au susținut dotarea cu inventar sportiv a grădiniţei nr. 4 din Taraclia.

Sursa:  pdm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *