Timpul.md

Moldova 15 Noiembrie 2021 | 06:00

Azi începe POSTUL Crăciunului. Ce poți mânca în această perioadă

Postul Crăciunului începe pe 15 noiembrie și durează până pe 24 decembrie inclusiv, respectiv în ziua de Ajun..Postul Crăciunului este considerat cel mai uşor din anul bisericesc. Iată ce poți mânca în aceasta perioadă, care sunt zilele de dezlegare la pește, care este rugăciunea care se rostește în post, dar și tradițiile și superstițiile din aceste zile.

Postul nu este ușor de ținut, dar acum există o varietate atât de mare de produse care pot suplini lipsa produselor de origine animală.

Ce poți mânca în Postul Crăciunului

Pe primul loc în topul alimentelor care înlocuiesc carnea sunt ciupercile. Ele conțin proteine și fibre, dar și vitaminele B1, B2, B3, B6, C și D, dar și acid folic, fier, zinc, potasiu, seleniu, fosfor și cupru. Acestea se pot pregăti sub formă de sote, tocăniță cu ardei, gogoșari și ceapă, prăjite cu usturoi, la cuptor gratinate cu cașcaval de soia sau ca umplutură pentru plăcinte. Fasolea este, de asemenea, o legumă sățioasă. Se poate prepara cu sos de roșii, sau ciorbe și iahnie.

La dispoziţia celor ce postesc mai sunt o mulțime de legume de toamnă cu care se pot prepara tot felul de tocăniţe sau salate.


Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus