Actualitate

Când va fi dat startul sezonului estival la Vadul lui Vodă

Sezonul estival în zona de agrement de la Vadul lui Vodă va fi inaugurat duminică, la ora 14.00. Primarul localității, Iurie Onofreiciuc, a comunicat pentru Sputnik că pentru prima dată după o întrerupere îndelungată, va fi organizat și un concert cu această ocazie.

Primarul a menționat că în ultimii doi ani prețurile în zona de agrement de la Vadul lui Vodă s-au stabilizat. O cameră confortabilă pentru două persoane costă aproximativ 350 — 400 lei pentru 24 de ore. Onofreiciuc a vorbit totodată de calitatea deosebită a aerului în cea mai cunoscută zonă de odihnă din Moldova.

„Încă pe timpurile sovietice s-au luat probe ale aerului atmosferic de la Vadul lui Vodă. Specialiștii au constatat că acesta conține o concentrație mare de oxigen, fiind influențat și de vaporizarea apei din Nistru. Trei curenți de aer mixează totul, creând astfel un aer unic", explicat Onofreiciuc.

Acesta afirmă că, după ce zona de agrement a trecut în subordinea administrației locale, au fost executate lucrări importante pentru amenajarea spațiului de odihnă.

În special, a fost reîmprospătat nisipul de pe plajă, au fost create spații suplimentare pentru copii și adulți. Pentru menținerea ordinii în zona de odihnă, autoritățile locale cheltuiesc circa trei milioane de lei anual. Însă pentru a o moderniza, sunt necesare fonduri suplimentare.

Administrația de la Vadul lui Vodă caută mijloacele financiare necesare pentru înlocuirea aleilor asfaltate, construcția unui teatru de vară. Însă infrastructura învechită nu este singura problemă care le dă bătăi de cap autorităților locale.

„Nivelul Nistrului în zona plajei este în scădere. Nivelul actual al apelor corespunde celui înregistrat anul trecut în luna august, cea mai toridă lună a sezonului", a spus edilul.

Zona de agrement de la vadul lui Vodă a fost înființată în anii `60 ai secolului XX. Capacitatea de cazare este de până la 10 mii de persoane.

Sursa: sputnik.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *