Timpul.md

Moldova 18 Iunie 2020 | 09:06

Candu: „De ce domnul Filip nu vorbește despre banii pe care îi primește de la Dodon?”

Liderul PD, Pavel Filip, ar primi bani de la președintele Igor Dodon. Acuzațiile au fost lansate de fostul său coleg de partid, liderul Pro Moldova, Andrian Candu. Mai mult, Candu susține că există unele înregistrări de la o ședință a PD în cadrul căreia s-ar fi discutat acest subiect.

„De ce domnul Filip nu vorbește despre banii pe care îi primește de la Dodon?”, a spus Candu în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV, precizând că ar fi vorba de „sute de mii”.

Acesta a fost întrebat, dacă este adevărat că, la ședința PD din 4 mai, Eugeniu Nichiforciuc i-ar fi reproșat lui Filip că ia bani de la Dodon, dar nu îi aduce la partid.

„Eu așa am înțeles. Nu am fost la acea ședință, dar unii care au fost la ședință și după asta au revenit în echipa bună, reformată a PD multe ne-au povestit ce s-a întâmplat în acele șapte ore. Eu chiar am înțeles, dar nu pot să bag mâna în foc, că chipurile ar exista și niște înregistrări. Cineva din membrii, inclusiv actuali, au înregistrat acea ședință. Vă dați seama ce zdruncinare și ce zguduire o să fie?!”, a adăugat Candu.

Despre banii dați de Plahotniuc lui Dodon

Deși s-a numărat printre fruntașii Partidului Democrat, Andrian Candu susține că nu știe nimic despre întrevederea dintre Vladimir Plahotniuc și Igor Dodon la sediul PD, atunci când fostul său lider de partid i-a dat acestuia o sacoșă cu bani.

„Nu cunosc câți bani erau, despre ce salarii era vorba, cu ce titlu s-au dat. Poate s-au dat cu împrumut. Nu știu ce înțelegere au avut”, a declarat Andrian Candu la „Secretele Puterii” de la Jurnal TV, precizând că nu este la curent dacă au mai fost astfel de cazuri.

„Nu am asistat la discuții și la tot felul de elemente de genul acesta. Relația între ei le aparține”, a adăugat liderul Pro Moldova.

El a fost întrebat dacă îi este rușine pentru faptul că astfel de evenimente au avut loc la sediul PD.

„Sigur că astfel de manifestări trebuie condamnate. Oriunde nu s-ar întâmpla așa ceva e de condamnat”, a menționat Andrian Candu.

Liderul Pro Moldova a explicat și de ce Plahotniuc nu depunde un denunț împotriva lui Dodon.

„Anul trecut a luat decizia de a se retrage din politică. În ultima discuție din august s-a referit la acest fapt. A decis să nu se implice în treburile interne ale RM. El se află pe teritoriul unui anumit stat, într-un anumit regim. Eu pot să cred că în acest regim nu are dreptul să se implice în anumite chestiuni, în anumite evenimente din alte țări, inclusiv din RM. Am auzit această interpretare de la avocați”, a explicat Candu.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus