Timpul.md

Actualitate 6 Noiembrie 2018 | 14:23

Candu, despre refuzul lui Dodon de a promulga Codul serviciilor audiovizuale: Libertatea presei este un subiect în afara contextului electoral și așa va rămâne

Președintele Igor Dodon a refuzat să promulge Codului serviciilor media audiovizuale, care prevede, printre altele, și combaterea propagandei rusești la posturile de radio și televiziune din R. Moldova. 

Șeful statului a prezentat argumentele sale care au stat la baza deciziei, însă președintele Parlamentului, Andrian Candu, nu s-a lăsat convins.

„Președintele Igor Dodon a adus argumentele sale pe câteva pagini, încercând să justifice refuzul de promulgare a Codului serviciilor media audiovizuale. Eu am un singur argument care le acoperă pe toate - proiectul transpune în premieră în legislația națională normele UE de reglementare în domeniu și a fost elaborat de specialiști, nu de politicieni. Libertatea presei este un subiect în afara contextului electoral și așa va rămâne”, a scris Candu pe pagina sa de Facebook.

Președintele Parlamentului anticipa că Igor Dodon va refuza să promulge Codului serviciilor media audiovizuale, ceea ce înseamnă suspendarea din funcșie pentru a cincea oară pentru șeful statului. Candu a declarat anterior că documentul oricum va fi aprobat.

„Urmează și Codul Audiovizualului, care include elemente de antipropagandă și țintește Federația Rusă, care la fel bănuiesc că va fi respins. Asta înseamnă o suspendare cu semnarea a trei legi”, a explicat spicherul acum câteva zile, în cadrul unei emisiuni televizate.

Sursa: ziarulnational.md

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus