Timpul.md

Actualitate 8 Noiembrie 2018 | 12:56

Candu o liniștește pe Maia Sandu: scopul comisiei de anchetă e aflarea adevărului, nu să fiți scoasă din cursă. O să va iau de mânuță, să protestăm împreună dacă vă scoate cineva din cursă

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, susține că menirea Comisiei parlamentare de anchetă, care vizează Fundația „Open Dialog” nu este de a exclude din cursa electorală anumite partide, așa cum spune lidera PAS, Maia Sandu.

„Nimeni nu urmărește excluderea Maiei Sandu din cursa electorală. Această Comisie urmează să ancheteze influențarea proceselor politice din R. Moldova de către anumite structuri din afară, structuri secrete. Acesta e scopul comisiei. Dacă se va întâmpla ca Maia Sandu să fie exclusă din cursa electorală, ceea ce eu nu cred, atunci promit că voi ieși de mânuță cu ia în piață și voi protesta împotriva acestei decizii. Ar fi un abuz”, a declarat astăzi Andrian Candu.

Oficialul a reiterat că audierile din cadrul acestei Comisii nu pot fi publice, așa cum dorește Maia Sandu. „Din câte am înțeles audierile de săptămâna aceasta au fost amânate pentru că Maia Sandu se află peste hotare la reuniunea PPE. Aceste audieri nu pot fi publice. Pot fi organizate doar în formatul unei ședințe închise, deoarece o parte din informații sunt cu caracter judiciar, care pot viza inclusiv cetățeni sau organizații din alte state, iar pe de altă parte, ar fi necesare autorizații speciale din partea unor autorități. În cazul în care ședința se va face deschisă, colegii parlamentari, membri ai Comisiei de anchetă, ar încălca legea și ar urma să poarte răspundere pentru asta”, a subliniat Andrian Candu.

Sursa: ziarulnational.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus