Timpul.md

Actualitate 7 Iunie 2019 | 20:13

Candu: vom cauta soluţii ca toate cheltuielile pentru anticipate să fie suportate de partidele care au provocat criza, nu cetățenii

Costurile alegerilor parlamentare anticipate trebuie să fie suportate de formațiunile care au aruncat țara în criză politică și nu de către cetățeni. Declarația a fost făcută de către vicepreședintele PDM, Andrian Candu, la un briefing de presă. 

”Am fost martori că unii așa-numiți politicieni și-au încălcat propriile angajamente și promisiuni făcute înaite de alegeri. Cu siguranță vom depune toate eforturile ca cetățenii și Republica Moldova să nu sufere niciun impact negativ de pe urma alegerilor anticipate.

Luând în considerare că în bugetul țării nu erau prevăzuți bani pentru alegeri anticipate, vom căuta soluții ca aceste costuri să fie suportate de partidele care sunt acum în Parlament. Nu cetățeanul de rând și țara trebuie să sufere de iresponsabilitatea așa numiților politicieni”.
Prim-ministrul Pavel Filip a dat asigurări că, în perioada următoare, Executivul se va concentra pe soluționarea problemelor oamenilor, care au fost ignorate de către partidele care au discutat doar despre funcții.

”A fost trist să urmăresc această goană după fotolii. Mai puțin au fost scoase în evidență interesele cetățenilor. Vreau să dau asigurări că Guvernul își va face în continuare munca la fel de responsabil. Țara nu poate în semenea perioadă să rămână neguvernată. Dimpotrivă, ne vom organiza mai bine, ca cetățenii să nu resimtă această criză politică”, a spus Filip.

În același timp, șeful Guvernului a dat asigurări că autoritățile își vor onora toate angajamentele asumate.

”Bani în bugetul statului sunt suficienți pentru a plăti la timp salariile majorate, autoritățile publice își vor primi banii exact așa cum au fost programați, pensiile vor fi plătite la timp, așa cum au fost indexate, programele naționale – drumuri bune, de exemplu, vor continua, ca oamenii să nu simtă nicio sincopă în activitatea Guvernului. Și prima casă va continua. Poate chiar în această perioadă vom veni și cu alte proiecte sociale”, a relatat Pavel Filip.

Amintim că PSRM a anunțat astăzi că nu face alianță cu blocul ACUM, dar refuză și coaliția cu PDM. Democrații au trimis invitații la dialog pentru formarea unei majorități parlamentare și celor din ACUM, și socialiștilor.

Alegerile parlamentare din 24 februarie au costat în jur de 100 de milioane de lei.

Publika.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus