Economie

Capitalismul din SUA se confruntă cu socialismul lui Biden: După ce au primit bani gratis, şomerii nu mai vor muncească

Companiile americane, patronii din SUA și, în final, capitalismul american se confruntă acum cu o problemă majoră: pachetul de sprijin al președintelui Joe Biden afectează piața muncii, adică șomerii americani nu mai vor să-și caute de lucru.

Joe Biden a dat 1.200 de dolari americanilor care și-au pierdut jobul, celebrul șomaj tehnic, pentru a depăși situația actuală generată de Covid, pentru a-și plăti traiul zilnic, utilitățile și bineînțeles chiria, ca să nu fie aruncați în stradă.

Ce au făcut americanii cu banii? Unii i-au investiti pe burse, în Bitcoin, în criptomonede, în speranța că vor da lovitura și se vor îmbogăți peste noapte. Alții au luat banii și trăiesc destul de bine stând acasă.

Problema este că economia americană și-a revenit prea rapid, iar firmele au nevoie imediat de angajați. Dar cei care stăteau în șomaj tehnic nu au niciun chef să se întoarcă acum la muncă, pentru că primesc bani de la Biden.

În aceste condiții, firmele americane se plâng că nu au cu cine să lucreze, multe companii nu mai deschid operațiunile, iar altele au decis să-și amâne investițiile până când vor găsi forță de muncă.

După preluarea fotoliului de la Casa Albă, Joe Biden a injectat trilioane de dolari în economia americană, plătind milioane de angajați americani aflați în șomaj tehnic pentru a trece peste această perioadă dificilă. Problema este că acest lucru a declanșat o reacție adversă, iar capitalismul american face cunoștință cu socialismul adus de Joe Biden.

Toate aceste pachete financiare generoase au fost finanțate prin printarea de bani, iar acum prin majorările de taxe și impozite. Cine este nebun să-și caute de lucru, să se ducă la muncă când primește bani să stea acasă?

 Ziarul Financiar

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *