Timpul.md

Actualitate 26 Decembrie 2017 | 08:05

Care este situația la frontieră în ultimele 24 de ore

În rezultatul desfășurării activităților de supraveghere și control la frontiera de stat, prevenire și combatere a migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere, angajații Poliţiei de Frontieră, pe parcursul a 24 de ore, au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

- două persoane au încălcat regimul punctelor de trecere;
- două tentative de trecere a frontierei cu documente falsificate;
- trei cetățeni străini au depășit termenul de ședere pe teritoriul R. Moldova;
- un conducător auto nu a respectat regulile de folosire a vinietelor;
- trei persoane în conflict cu legea au fost reținute, urmare a informațiilor parvenite de la organele de drept naționale.

În punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 41 282 traversări, dintre care un număr de 27 034 treceri pe sensul de intrare în R. Moldova.

Cele mai solicitate puncte de trecere au fost PTF Leușeni - 9 211 traversări persoane, PTF Aeroportul Internațional Chișinău - 5 622 traversări persoane, PTF Otaci - 5 123 traversări persoane, PTF Criva - 3 793 traversări persoane, PTF Sculeni - 3 045 traversări persoane și PTF Palanca - 2 026 traversări persoane.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea cozilor. La fel, înainte de a porni la drum consultați aplicația ”TRAFIC ONLINE” de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră, care prezintă media timpilor de aşteptare în punctele de trecere pentru toate categoriile de mijloace de transport.
Ajunși în punctele de trecere manifestați înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus