Timpul.md

Actualitate 12 Decembrie 2017 | 08:13

Care este situația la frontieră în ultimile 24 de ore

În rezultatul desfășurării activităților de supraveghere și control la frontiera de stat, prevenire și combatere a migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere, angajații Poliţiei de Frontieră, pe parcursul a 24 de ore, au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

- 12 persoane au încălcat regimul de frontieră și cel al punctelor de trecere;
- o persoană a prezentat document falsificat;
- trei cetățeni străini au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
- trei conducători auto nu au respectat regulile de folosire a vinietelor;
- o încălcare a regulilor de transportare a călătorilor;
- o persoană în conflict cu legea și un mijloc de transport pus la consemn au fost reținute, urmare a informațiilor parvenite de la organele de drept naționale.

Cinci cetățeni moldoveni au primit refuz de intrare în Federația Rusă, iar alți patru conaționali au fost deportați din Uniunea Europeană.

În punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 36 030 traversări, dintre care un număr de 20 557 treceri ale cetățenilor R. Moldova. Traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 9 735 traversări, un număr mai mare fiind transportul înmatriculat în străinătate – 5 030 traversări. Cele mai solicitate puncte de trecere au fost PTF Leușeni - 6 263 traversări persoane, PTF Sculeni - 5 462 traversări persoane și PTF Aeroportul Internațional Chișinău - 5 229 traversări persoane.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea cozilor. La fel, înainte de a porni la drum consultați aplicația ”TRAFIC ONLINE” de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră, care prezintă media timpilor de aşteptare în punctele de trecere pentru toate categoriile de mijloace de transport.
Ajunși în punctele de trecere manifestați înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat. 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus