Timpul.md

Actualitate 26 Martie 2012 | 14:56

Cărți din IAȘI

Ieșenii continuă astăzi campania "Trimite o carte peste Prut" începută în 2009, de data aceasta localitățile rurale care vor beneficia de donațiile sub formă de cărți în limba română sunt Bahrinești, Elizaveta, Mărculești, regiunea Bălților

Marți, 27 martie, Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor, ATRAG Iași, continuă campania ”Trimite o carte peste Prut”, începută în anul 2009. De data aceasta localitățile rurale care vor beneficia de donațiile sub formă de cărți în limba română sunt Bahrinești, Elizaveta, Mărculești, regiunea Bălților.

Campania ”Trimite o carte peste Prut” a fost inițiată în anul 2009 și, la nivel de Iași, au fost atunci adunate circa 5000 de cărți. La prima tentativă de a duce cărțile în Basarabia, ATRAG n-a reușit din cauza piedicilor puse de serviciul vamal. Apoi, cu eforturi considerabile, prima localitate beneficiară a fost Mihuleni, r. Șoldănești. Au urmat altele trei din raionul Hâncești: Mirești, Lăpușna și Sărata Galbenă.

În acest an au fost adunate 2000 de cărți din partea ATRAG, cabinetului d-lui Deputat Petru Movilă, Univeristății ”Petre Andrei”, asociația ASTRA Iași.

Ajutor în acest sens a fost acordat și de către Departamentul Românilor de Pretutindeni din București.

Scopul campaniei ”Trimite o carte peste Prut” se află în interdependență cu valorile promovate de ATRAG – promovarea și susținerea culturii românești, edificarea punților culturale de legătură dintre românii de pe ambele maluri de Prut și ajutorarea celor ce necesită aceasta. 

Via ATRAG

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus