Timpul.md

Actualitate 21 August 2014 | 12:30

Carne de pui și porc confiscată de vameși: Era transportată cu barca pe Nistru, în condiții antisanitare

Un lot de carne congelată a fost confiscată de vameși, după ce a fost transportat carnea ilegal și în condiții antisanitare cu ajutorul unei bărci peste râul Nistru. 

Cazul a fost înregistrat în această dimineață, în apropierea satului Șerpeni, raionul Anenii Noi. Un bărbat a fost suprins de către un echipaj mobil al Serviciului Vamal, în timp ce încărca un lot de marfă într-un microbus de model Mercedes, cu numere de înmatriculare de Chișinău. Este de specificat faptul că, bărbatul a transportat marfa respectivă pe râul Nistru prin intermediul unei bărci.

În aceste condiții, imediat după ce bărbatul a urcat la volanul microbusului, ofițerii echipelor mobile l-au reținut pentru a efectua verificările de rigoare.
Astfel, în cadrul controlului declanșat asupra mijlocului de transport, colaboratorii vamali au depistat în compartimentul marfar circa două tone de carne congelată de pui și jambon de porc, păstrată și transportată în condiții antisanitare.

Mai mult în timpul verificărilor de rigoare întreprinse de colaboratorii vamali, bărbatul nu a putut prezenta actele de proveniență pentru carnea introdusă ilegală cu barca, ocolinda astfel posturile vamale. Potrivit explicațiilor acestuia, marfa urma a fi plasată în libera circulație atât în municipiul Chișinău, cât și alte centre regionale.

Valoarea lotului de carne transportat se estimează la circa 100 mii lei.

sursa: politik.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus