Istorie

Castelul lui Himmler, transformat în muzeu al trupelor SS

 Muzeul, primul din lume consacrat exclusiv trupelor SS (Schutzstaffel/ Eşalonul de protecţie), prezintă istoria şi evoluţia acestei gărzi de elită a lui Hitler, care a ajuns să aibă peste un milion de membri, care s-au făcut vinovaţi de cele mai abominabile crime comise în cel de-Al Doilea Război Mondial.

Printre obiectele expuse figurează agenda şefului trupelor SS, Heinrich Himmler, uniforme negre, inele din argint, oferite de Himmler ofiţerilor SS cu rang superior, svastici, capete de mort şi rune stilizate din fier din vechile sigle SS.
În opinia lui Moritz Pfeiffer, un istoric în vârstă de 27 de ani care a contribuit la înfiinţarea acestui muzeu, obiectele expuse au scopul de a reaminti crimele naziste, pentru a evita orice eventuală acuzaţie că ar glorifica SS-ul.

"Ideologia rasistă nu trebuie reprezentată fără a ţine seama de contextul crimelor pe care le-a produs", a declarat Moritz Pfeiffer.

În opinia lui Bernd Neumann, ministrul Culturii din Germania, prezent la inaugurare, muzeul trebuie să fie "un loc care rememorează atât victimele, cât şi persoanele vinovate".

Castelul triunghiular, construit în secolul al XVII-lea pe o colină din centrul Germaniei, nu departe de Hanovra, adăposteşte, totodată, un campus pentru tineri, care a jucat el însuşi un rol important în istoria SS.

Himmler a preluat controlul acestuia, în 1934, imediat după venirea la putere a naziştilor, el dorind să facă din castel o şcoală de elită pentru ofiţerii SS.

Ulterior, Himmler a început să transforme acest castel pentru a face din el un centru spiritual nazist, în interiorul căruia o flacără ar fi trebuit să ardă pentru eternitate, într-o criptă circulară.

Sursa: Mediafax

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *