Timpul Liber

Cât de des se udă, de fapt, orhideea. Trucuri pentru o înflorire rapidă

Marimea ghiveciului in care sta orhideea ajuta, de asemenea, sa determinati cat de des aveti nevoie de apa, indiferent de conditiile climatice. De obicei, un ghiveci de 15 cm are nevoie de apa la fiecare 7 zile si un ghiveci de 10 cm are nevoie de apa la fiecare 5 pana la 6 zile.

Este important sa stiti ca, chiar si atunci cand suprafata vasului este uscata, zona radacinii poate ramane umeda. Impingeti degetul sau un creion de lemn obisnuit un centimetru in vas, daca se simte umed la atingere sau daca creionul arata umed, nu adaugati apa in plus.

Calitatea apei utilizate, fie pentru pulverizare, fie pentru udare, este de mare importanta. Deoarece apa de la robinet a fost adesea tratata chimic, in general cu clor, ar trebui folosita cu prudenta. Cea mai buna apa pentru orhidee este, fara indoiala, apa de ploaie. Apa de ploaie, pe masura ce trece prin aer, dizolva si absoarbe multe substante, cum ar fi praful, polenul si alte materii organice. Apa de ploaie este imbogatita si contribuie la hranirea plantei, scrie sfatnaturist.ro. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *