Sănătate

Cât timp trebuie să mănânci pentru a scăpa de kilogramele în plus

Studiul american a raportat rezultatele de la un test clinic care a comparat o dietă cu restricții de timp de 4 ore și o dietă cu restricții de 6 ore. Observațiile au fost făcute în urma studiului celor două grupuri de subiecți participanți.

„Acesta este primul test clinic cu oameni care a comparat efectele unor diete populare asupra greutății corpului și a factorilor cardiometabolici de risc”, a spus Krista Varady, profesor în nutriție, potrivit descopera.ro.

Cercetătorii au observat că cel mai important ar fi intervalul în care iei masa, pe lângă exercițiile fizice sau o dietă echilibrată.

Participanții din grupul cu dieta cu restricții de 4 ore au fost rugați să mănânce doar între orele 13.00 și 17.00. În timp ce participanții din al doilea grup, cu dieta cu restricții de 6 ore, au fost rugați să mănânce doar între orele 13.00 și 19.00.

În ambele grupuri, pacienții au avut voie să mănânce absoluti orice doreau în intervalul de 4 și 6 ore. Totuși, în timpul orelor în care nu mâncau, de post, participanții au fost rugați să bea doar apă sau răcoritoare cu zero calorii.

Studiul clinic a durat două luni și jumătate, mai exact 10 săptămâni.

Studiul a descoperit că toți participanții, din ambele grupuri, și-au redus aportul caloric cu aproape 550 de calorii în fiecare zi și au pierdut în jur de 3% din greutatea corporală.

„Rezultatele studiului sunt promițătoare și consolidează ceea ce am văzut și alte studii. Dietele de post sunt o opțiune eficientă pentru oamenii care vor să piardă în greutate, în special oamenii care nu doresc să numere calorii sau pentru care alte diete sunt obositoare”, a mai spus Varady. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *