Social

Câte nouă persoane au fost salvate zilnic de salvatori şi pompieri în primele două luni ale anului 2016

Echipele de intervenţie ale pompierilor au lichidat 278 de incendii, în care au fost salvaţi 93 de oameni. În urma situaţiilor excepţionale au avut de suferit 105 persoane, dintre care 46 au decedat, inclusiv 7 copii. Comparativ cu aceiaşi perioadă a anului 2015 se constată o descreştere a numărului de incendii cu 1%.

Datele Serviciului Situaţii Excepţionale arată că pe teritoriul Republicii Moldova în primele două luni ale anului 2016 s-au produs 11 situaţii excepţionale cu caracter tehnogen, 1 situaţie cu caracter natural şi 3 situaţii excepţionale cu caracter biologico-social. În urma bilanţului activităţii Serviciului Salvatori şi Pompieri s-a menţionat că efectivul a fost solicitat să intervină în 6 situaţii excepţionale majore.

Salvatorii au fost antrenaţi la lichidarea consecinţelor viscolului puternic în partea de sud a ţării, care a avut loc în perioada 17 -18 ianuarie curent. Pe parcursul anului 2016 Serviciul Situaţii Excepţionale va continua prevenirea situaţiilor excepţionale, prin intermediul campaniilor de informare a cetăţenilor, iar oamenii pot beneficia de servicii calificate în situaţii de risc, apelând 901.

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *