Timpul.md

Actualitate 18 August 2019 | 07:37

Câteva citate de Winston Churchill pentru Igor Dodon: „Viciul inerent al capitalismului constă într-o relaţie inegală a bogăţiei, virtutea inerentă a socialismului constă într-o repetiţie egală a sărăciei”

Se pare că Președintele socialist al R. Moldova este pasionat de gândirea fostului premier britanic Winston Churchill.

Chiar astăzi, Dodon a citat din celebrul politician, publicând pe facebook un mesaj tradus în limba rusă: “Отличие государственного деятеля от политика в том что политик ориентируется на следующие выборы, а государственный деятель на следующее поколение”.(N. red - Un om politic devine un om de stat atunci când începe să se gândească la noile generaţii, nu la noile alegeri).

Dacă tot am aflat că Igor Dodon este un „fan” al citatelor lui Churchill, TIMPUL îi mai recomandă câteva:

„Fascismul: copilul monstruos al comunismului.”

„Un comunist este ca un crocodil: când deschide gura nu ştii dacă încearcă să-ţi zâmbească sau se pregăteşte să te mănânce.”

„Viciul inerent al capitalismului constă într-o relaţie inegală a bogăţiei, virtutea inerentă a socialismului constă într-o repetiţie egală a sărăciei.”

„Poporul care şi-a uitat trecutul nu mai are viitor.”

„Eu am dreptate, tu nu. Dar pentru libertatea ta de a nu avea dreptate, eu voi lupta până la moarte.”

„Comunismul este o epidemie mult mai periculoasă decât ciuma sau tifosul.”

„Eu cred că o ţară care încearcă să prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stând într-o găleată, încearcă să se ridice trăgând de mâner.”

„Din zilele lui Weishaupt, Karl Marx, Trotki, Bela Kuhn, Rosa Luxemburg şi Ema Goldman, conspiraţia acestei lumi a luat amploare. Această conspiraţie a jucat un rol recunoscut în Revoluţia Franceză. A fost izvorul fiecărei mişcări subversive în secolul 19. Şi acum, în sfârşit, această bandă de personalităţi extraordinare din lumea interlopă a marilor oraşe din Europa şi America i-a tras de păr pe ruşi şi au devenit conducătorii acelui enorm imperiu.„

„Este un lucru bun pentru un om needucat să citească cărţi cu citate.„

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus