Timpul.md

Actualitate 20 Noiembrie 2017 | 15:21

Caz ieșit din comun // Un ucrainean s-a îmbătat criță și a pătruns din neatenție în R. Moldova

Un cetățean ucrainean, amețit de băutură, a încurcat drumurile și din neatenție a ajuns ilegal pe teritoriul Republicii Moldova. Polițiștii de frontieră l-au prins în momentul când acesta încerca să treacă ilegal frontiera, cu scop de a reveni în țara de baștină.

La sfârșitul săptămânii trecute, în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră ”Săiți” a fost observată o persoană care, grăbit, înainta spre ieșirea din R. Moldova. Operativ, inspectorii de frontieră au intervenit, reținând la doar 50 metri de linia frontierei de stat, un bărbat, legitimat ca cetățean al Ucrainei de 49 de ani. În cadrul audierii persoanei s-a aflat că puțin timp în urmă fusese într-un local din satul de baștină, unde consumase alcool. Fiind în stare de ebrietate, acesta încurcase drumurile și s-a deplasat într-o direcție greșită. Deoarece împrejurimile nu-i erau cunoscute, a oprit în trafic niște călători, care l-au și informat despre faptul că se află pe teritoriul R. Moldova. La tentativa de a reveni clandestin în țară a fost depistat de angajații Poliției de Frontieră.

Pe faptul dat, polițiștii de frontieră au întocmit proces verbal de audiere și constatare a infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, prevăzută în art.27 și art.362 al.(1) Cod Penal al RM, iar conform procedurilor, persoana a fost transmisă autorităților ucrainene pentru luarea măsurilor legale ce se impun.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus