Timpul.md

Actualitate 24 Februarie 2016 | 14:13

Cazul elevilor intoxicați cu gaz: Spray-ul paralizant ar fi fost adus la școală de un copil

Spray-ul paralizant care a intoxicat 37 de copii în liceul din satul Costești ar fi fost adus la școală de un elev din clasa a șaptea. O spun cei care au avut, ieri, de suferit, dar şi polițiștii și chimiștii Serviciului Situațiilor Excepționale.

După ce ieri elevii au fost internați în stare de gravitate medie la Institutul Mamei și Copilului, 35 dintre aceștia au fost externați de dimineaţă.

Elevii care au fost intoxicaţi sunt convinşi ca spray-ul a fost a adus la şcoală de un coleg dintr-o clasă mai mare:

"Am înțeles că un băiat din clasa a șaptea a avut un parfum și a dat prin cabinet."

"Au zis că-s patru băieți care au dat prin toată școala cu spray-ul cela."

"Mai mult într-un cabinet a fost pulverizat parfumul. Dar și pe hol era mult miros."

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru huliganism. De asemenea, o echipă de chimiști de la Serviciul Situațiilor Excepționale a prelevat probe și a stabilit că în săli și pe coridor era un gaz care conținea zece substanțe organice care se găsesc, de obicei, în spray-urile iritante sau în recipiente de parfumerie. Părinții elevilor spun că vor să se facă lumină în acest caz.

"Am vrea să aflăm, de unde atâția copii. Nu aș vrea să se ascundă nimic. Mă frige aici", a spus o mamă.

Peste noapte, starea copiilor s-a ameliorat, iar după examinarea medicilor, două paciente au fost transferate în secția neurologie.

"Practic la toți copiii starea e satisfăcătoare. Din ei rămân în spital doi pacienți care prezintă cefalee neînsemnată", a spus medicul Victor Şcarevnea.

Incidentul s-a produs marţi, în jurul orei 09.00, când elevii se pregăteau să intre la ora de română, iar pe coridor se simţea un miros insuportabil. Gazul necunoscut a provocat vomă și dureri de cap la 37 de copii. Dacă se va dovedi că substanţa periculoasă a fost adusă în şcoală intenţionat, vinovaţii riscă până la şapte ani de închisoare. La solicitarea Centrului Naţional de Sănătătate Publică, liceul din Costeşti a fost închis pentru două zile.

sursa: publika.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus