Istorie

Cazuri șocante: Cele mai tinere mame din istorie

Şi totuşi, există cazuri în care poate apărea o sarcină nedorită la vârste extrem de fragede, cazuri şocante care aduc în vedere problema abuzului de copii. Iată câteva dintre ele:

Anna “Anya”, Rusia, 8 ani şi 7 luni
Un caz petrecut în anul 2000, despre care nu se ştiu multe, în afara faptului că fetiţa a născut în Rostov-pe-Don, ca urmare a unui viol înfăptuit de vecinul său în vârstă şi el de numai 13 ani.

Hilda Trujillo, Peru, 8 ani şi 7 luni
Hilda făcea parte dintr-o familie săracă ce impărţea o singură cameră. Împreună cu familia locuia şi un văr de 22 de ani care într-o zi abuzează de copilă, fără ca nimeni să afle. Observând modificările la nivelul abdomenului, mama sa o duce la medicul care dezvăluie sarcina. Vărul fetei este apoi imediat arestat. Pe 2 decembrie 1957 Hilda naşte o fetiţă fără ajutorul anesteziei.

Anonim, Columbia, 8 ani şi 5 luni
În 2004, o fetiţă din Ciudad Bolivar, Columbia, merge la alimentară ca să cumpere ceva pentru mama ei, când un individ de 32 de ani o violează. Adevărul iese la iveală 8 luni după asta, atunci când poliţia le arestează pe fată şi mama ei pentru că suspectau că abdomenul umflat al copilei ar fi fost un ascunziş pentru droguri. După descoperire, aceasta este plasată în grija Institutului pentru Protecţia Familiei. Pe 11 octombrie naşte, dar vinovatul nu va fi niciodată pus sub acuzare din cauza refuzului mamei care se temea de ameninţările sale.

Mum-Zi, Nigeria, 8 ani şi 4 luni
Este poate cel mai şocant caz dintre toate. În diverse locuri din Africa, practica haremului exista de secole. Haremul unei căpetenii putea include fete mici, dar până la momentul aparitiei menstrei, asociată de obicei cu vârste mai înaintate, nu se pune problema concepţiei. În cazul lui Mum-zi nu s-a petrecut aşa, ceea ce a permis copilei să dea naştere unui copil pentru căpetenia Akkiri la vârsta de numai 8 ani şi 4 luni, în 1884. Ceea ce este şi mai şocant este că fiica sa la rându-i va naşte tot pe la 8 ani, Mum-Zi devenind astfel cea mai tânără bunică din istorie.

Griseldina Acuna, Columbia, 8 ani şi 2 luni
Nici despre acest caz nu se cunosc prea multe. Documentele arată totuşi că fetiţa începe să menstrueze la numai 3 ani şi naşte un băieţel în septembrie 1936.

Anonim, India, 8 ani
Deşi cultura indiană celebrează adesea iubirea romantică, practica mariajelor aranjate continuă şi până în ziua de azi. De multe ori cuplurile sunt doar copii când au loc uniunile, lucru considerat normal. Sunt chiar şi cazuri în care, pentru a scăpa de povara creşterii unui copil şi pentru a mai face rost de venituri, părinţii işi vând fetele unor adulţi. În documentele medicale se află înregistrat un astfel de caz, când în urma unui mariaj o copilă rămâne însărcinată dar în urma naşterii la doar 8 ani nu reuşesc să supravieţuiască nici ea, nici bebeluşul.

Zulma Guadalupe Morales, Mexic, 8 ani

În ianuarie 1993, o fetiţă tot de 8 ani naşte prin cezariană unui băieţel sănătos în Centrul Medical Naţional din Guadalajara. Medicul îi declară pe amândoi foarte sănătoşi. Morales suferise un abuz din partea unchiului său, dar părinţii nu dezvălui nimic din pricina circumstanţelor ruşinoase ale sarcinii. Agenţia de presă Excelsior este cea care obţine informaţiile despre tânăra mamă.

H., India, 6 ani şi 7 luni
O fată din India identificată doar cu iniţiala H. în rapoarte, naşte pe 7 iunie 1932 la spitalul Victoria Zanana din Delhi. De fapt aceasta soseşte la spital acuzând dureri în partea inferioară a abdomenului. Se află cu stupoare că durerile se datorează sarcinii. Ceea ce este şi mai bizar faţă de alte cazuri este că totuşi copila nu avusese niciodată menstră şi pieptul nu i se dezvoltase. H. naşte copilul prin cezariană şi reuşeşte chiar să alăpteze vreme de 9 luni.

Yelizaveta “Liza” Gryshchenko, URSS, 6 ani
În anii ’30 o copilă de 5 ani din URSS ajunge la spital şi ea din cauza unei creşteri inexplicabile a masei abdominale. Doctorii îi remarcă dezvoltarea caracteristicilor sexuale şi confirmă o sarcină. Confruntată cu întrebările, Liza dezvăluie că autorul violului era nici mai mult nici mai puţin decât bunicul matern în vârstă de 69 de ani. Copilul moare la naştere întrucât părinţii Lizei refuză cezariana. Pentru a se debarasa de atenţia nedorită, Liza şi părinţii săi imigrează în Vladivostok, iar în mod ironic bunicul responsabil nu va părăsi familia.

Lina Medina, Peru, 5 ani şi 7 luni
Suspectă de o tumoare stomacală, Lina Medina din regiunea Huancavelica ajunge la spital, unde reiese că este însărcinată în 7 luni. Copila începuse să menstrueze când avea doar câteva luni, iar pieptul deja era dezvoltat la 4 ani. Mai mulţi specialişti vin să investigheze cazul, iar o companie americană de film chiar oferă bani pentru a prezenta povestea ca documentar, ofertă refuzată însă. Pe 14 mai 1939 Lina naşte un copil sănătos, Gerardo, doctorii observând în timpul operaţiei de cezariană şi maturitatea organelor sexuale. Până la 10 ani Gerardo crede că Lina este sora sa, dar şi după aflarea adevărului, se comportă tot ca frate şi soră. În ceea ce priveşte circumstantele concepţiei, Lina se pare că nu a fost deloc conştientă de ele. La un moment dat tatăl ei este acuzat de abuz de minori, dar eliberat din lipsa de probe.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *