Actualitate

CCA se acopera cu electorala

Miercuri, Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) si-a suspendat propria decizie de a organiza un concurs pentru frecventele radio si canalele TV. Moratoriul a fost anuntat pe perioada campaniei electorale. Decizia a fost adoptata in unanimitate.

Solicitat de ziaristi, presedintele CCA, Gheorghe Gorincioi, a motivat hotararea prin faptul ca, in perioada imediat urmatoare, vor avea loc alegeri parlamentare anticipate si CCA doreste sa creeze conditii egale de activitate tuturor radiodifuzorilor, inclusiv celor a caror licenta de emisie a expirat. Gorincioi a facut analogie cu perioada electorala de la inceputul anului si a amintit o decizie similara de atunci. CCA a anuntat un moratoriu pentru repartizarea frecventelor pana la validarea mandatelor viitorilor parlamentari.
 

In aceeasi sedinta, membrii CCA au acceptat cererea IM „Media Pro” SRL de a stopa procedura de acordare/retragere a licentei canalului PRO TV Chisinau, deoarece cele patru frecvente ale acestuia se afla in litigiu la Curtea Suprema de Justitie, iar instanta nu a pronuntat inca o decizie definitiva. Instanta a amanat adoptarea unei decizii pana cand Curtea Constitutionala va examina demersul a doi deputati AMN privind legalitatea regulamentului intern al CCA, in baza caruia institutia a refuzat prelungirea de drept a licentei. Amintim ca, intr-un comunicat de presa remis anterior, postul PRO TV Chisinau a calificat decizia CCA drept ilegala si neintemeiata, intrucat, potrivit Codului Audiovizualului, pot fi scoase la concurs doar frecventele si canalele libere. Intru sustinerea postului de televiziune respectiv s-au pronuntat mai multe organizatii media si formatiuni politice.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *