Actualitate

CCCEC s-a autosesizat în privinţa declaraţiilor lui Platon cu privire la finanţarea AMN

Purtătorul de cuvânt al CCCEC, Anastasia Mihălceanu, a declarat pentru Info-Prim Neo că centrul s-a autosesizat pe marginea legalităţii acţiunilor de finanţare şi va examina cazul sub aspectul respectării legislaţiei cu privire la finanţarea partidelor politice.

Fostul deputat AMN, Veaceaslav Platon, a declarat în cadrul emisiunii „Fabrika”, la Publika TV, că a finanţat cu sume enorme în numerar Alianţa Moldova Noastră şi nu a apărut în lista de finanţatori ai partidului. Potrivit legislaţiei în vigoare, formaţiunile politice sunt obligate să-şi declare finanţatorii.

„Am investit milioane de dolari în Alianţa Moldova Noastră. Dar m-am dezamăgit… în partide, în politicieni şi în Serafim Urecheanu inclusiv”, a spus omul de afaceri. Platon a spus că şi-a cheltuit aproape toţi banii investind în AMN. „Nu mi se raporta cum sunt cheltuiţi banii, dar eu vedeam. Se cheltuiau foarte mulţi bani pe promovare”, a menţionat fostul deputat, citat de Publika TV.

Veaceslav Platon a fost ales deputat în Parlament pe listele Alianţei Moldova Noastră în anul 2009. La alegerile din noiembrie 2010, AMN nu a trecut pragul electoral. Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a declarat în mai multe rânduri că Platon ar fi implicat în mai multe scandaluri de preluare frauduloasă a unor companii din Moldova, Ucraina şi Rusia. De fiecare dată, fostul deputat a negat acuzaţiile.  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *