Timpul.md

Actualitate 10 Octombrie 2019 | 17:45

CE a aprobat debursarea condiționată a 30 de milioane de euro din ajutorul macroeconomic pentru R. Moldova

 Comisia Europeană a aprobat astăzi debursarea condiționată a primei tranșe de 30 de milioane de euro din ajutorul macroeconomic pentru Republica Moldova, de 100 de milioane, promis cu peste doi ani în urmă.

 Decizia este „o expresie a sprijinului” pentru reforme-cheie care au scopul de „ a îmbunătăți standardele democratice și a proteja statul de drept în Moldova”, se spune în anunțul făcut de Pierre Moscovici, comisarul european pentru afaceri economice și financiare, impozite și vămi. Ca debursarea banilor să aibă loc efectiv, autoritățile de la Chișinău mai trebuie să demonstreze între altele că respectă mecanismele democratice, statul de drept și drepturile omului.

Anunțul de la Bruxelles survine cu zece zile înainte de alegerile locale din 20 octombrie. În 2018, Uniunea Europeană a suspendat transferul ajutoarelor macro-financiare pentru fostul guvern moldovean condus de Partidul Democrat, în urma anulării alegerilor de primar în Chișinău și a trecerii intempestive la sistemul electoral mixt pentru alegerile parlamentare.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus