Ultima oră

Ce ar putea salva Moldova de Anschluss-ul rusesc? Doar Unirea cu România

Primele semne au și apărut. Așa-zisele autorități de la Tiraspol, care nu respiră fără acordul Moscovei, au cerut deja anexarea. În aceste condiții Moldova este în mare pericol. De la al doilea Război Mondial pericolul de rusificare nu a fost atât de mare. Putin este pe cai mari. Ironizând vestul, îi bate cu armele lor și face ce vrea mușchiulețul său. SUA, UE și-au demonstrat incapacitatea de a face ceva într-o astfel de situație. Măsurile de sancționare a Federației Ruse, care stabilesc pentru niscaiva oficiali interdicții de circulație, nu-i sperie nici pe bebelușii ruși. Interesele economice primează în fața Anschluss-ul Ucrainei. Cinismul vestului nu are margini. Li s-a rupt de Crimeea, o durere similară în cot o să aibă și în cazul Moldovei.

RUSIA NU VREA DOAR TRANSNISTRIA

Rusia are în Transnistria o armată puternică, dar și o populație zombată. Este nevoie doar ca Putin să încline ușor capul în semn de încuviințare, iar Transnistria intră în secunda doi în componența Rusiei. Numai că pofta vine mâncând, iar Putin nu se poate mulțumi cu Transnistria. El are nevoie de întreaga Moldovă. Ce este de făcut? În primul rând trebuie să ne dăm seama: orice anexare a Moldovei de către Rusia ne-ar arunca în urmă cu 100 de ani. Ironia sorții, suntem în mare pericol tocmai acum, când am ajuns atât de aproape de vest, de civilizație.

ÎN UE ȘI NATO PRIN ROMÂNIA

Moldoveni, treziți-vă!!! Rusia nu are milă. Rusia nu se uită la nimic. O să înghită Moldova cât ai clipi. Acum o lună nimeni nu ar fi zis că vor anexa Crimeea. Acum suntem în fața faptului împlinit. Repet întrebarea, ce este de făcut? Păi, unirea cu România este singura soluție. Singura!!! Republica Moldova nu se poate băga sub umbrela protectoare a Uniunii Europene în doar câteva zile. Birocrații de la Bruxelles au avut nevoie de peste un an să scoată niște amărâte de vize. Cât le va lua să se decidă ce poziție să adopte în situația anexării Moldovei? Protecția NATO nu o putem avea. Asta din cauza celei mai proaste strategii geopolitice din lume: strategia neutralității. Neutralitate înseamnă că oricine își poate bate joc de noi, iar noi nu facem nimic: doar suntem neutri. Numai unirea cu România ne-ar plasa dintr-o mișcare sub ambele umbrele, cea NATO și cea UE.

REFERENDUMUL DIN CRIMEEA – EXEMPLU PENTRU UNIRE

Atenție, Moldova nu trebuie să devină neapărat un județ în România. Nu! Pur și simplu, devine un subiect autonom, oarecum independent, iar România se transformă într-un fel de federație. Astfel, politicienii de la Chișinău își păstrează pozițiile la care râvnesc cu atâta jind, dar salvează și Moldova. Cum s-ar face unirea dintre Moldova și România? Exact cum s-a făcut anexarea Crimeei. Se organizează un referendum. Moldovenii votează pentru, rușii împotrivă. Din fericire moldovenii sunt mai mulți. Dar ce facem cu Transnistria, vă întrebați? Nimic. Acest teritoriu este oricum al Rusiei… 

Sursa: cojocari.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *