Timpul.md

Actualitate 10 Decembrie 2019 | 08:09

Ce crede premierul Chicu despre discuțiile în care este implicat ministrul Popovici referitor la „Istoria Românilor”- „Istoria, limba, relații trebuie să fie discutate într-un alt mediu”

 

După ce ministrul Educațiiei a declarat pentru presa de la Chișinău că „Istoria Românilor” nu ar trebui să fie disciplina care să fie predată sub această denumire și ar fi trebui să fie numită doar „Istorie”, argumentând prin necesitatea excluderii „etnocentrismului”, premierul Ion Chicu a venit cu un comentariu referitor la această poziție în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la Tv8.

Astfel, prim-ministrul a menționat că totți miniștrii din cadrul Guvernului pe care-l conduce „știu foartea bine că trebuie să se abțină de la orice declarații care ar scinda societatea”. „Vedeți ce s-a întâmplat în toți cei 28 de ani când s-a revenit la unele elemente. De aceea, istoria, limba, realții trebuie, nu știu, să fie discutate într-un alt mediu”, a afirmat Ion Chicu, subliniind că nu vor avea loc schimbări în ceea ce ține de predarea diciplinei „Istoriei Românilor”.

El a mai spus că societatea trebuie consolidată și că „trebuie să discutăm și cu Estul și cu Vestul”.

Menționăm că atunci când ministrul Educației a votbit despre „etnocentrism” în cazul disciplinei „Istoria Românilor” a apus despre plasarea „unui singur popor în centrul abordărilor”, potrivit „Jurnal de Chișinău”.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus