Actualitate

Ce efecte va produce reforma fiscală

Sergiu Pușcuța susține că reforma este mult mai vastă. Potrivit lui, trecerea companiilor și angajaților din economia tenebră în economia albă înseamnă că pe viitor angajații vor primi și pensii mai mari, comparativ cu plățile existente în prezent. Sergiu Pușcuța spune că reforma a fost făcută în așa fel încât nicio categorie de salariați să nu aibă de suferit. „Toți sunt în câștig. La cineva mai mult, la cineva mai puțin”, spune șeful Fiscului.

Totodată, Sergiu Pușcuța spune că această reformă conduce la reducerea costurilor de producție și, respectiv, se vor diminua prețurile la diferite produse. „Businessul autohton va deveni mai competitiv față de mărfurile de import cu aceste 5% la fondul de salarizare. Mediul de afaceri autohton ar putea să-și reducă din preț ca să devină mai competitiv pe piața internă și, de ce nu, pe piața externă”, a menționat oficialul.

Experta economică Gabriela Cuneva consideră că pachetul de modificări fiscale trebuie analizat în complex, dar nu pe subiecte aparte. Ea spune că aceste măsuri erau de mult timp așteptate. Totodată, experta este sceptică dacă această reformă va scoate din economia tenebră așa de ușor companiile care demult lucrează în asemenea stil. Gabriela Cuneva propune ca partea reformei ce ține de amnistia fiscală să fie analizată mai detaliat și să se revină cu discuții la acest subiect.

Omul de afaceri Victor Găină spune că reforma fiscală nu este primită cu mare avânt de mediul de afaceri pentru că are și unele lacune din punctul de vedere al unor practici. Totodată, omul de afaceri spune că pentru orice business este un plus reducerea presiunii impozitelor. 

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *