Actualitate

Ce înseamnă dacă auzi zgomot la deschiderea gurii

Ce înseamnă dacă auzi zgomot la deschiderea sau închiderea gurii
„Am 22 de ani și începând din vară (de prin August), când deschid gura, când o închid sau când mestec se aude un sunet din articulație (un fel de trosnet).

Am mai remarcat și că mișcarea de deschidere/închidere a gurii nu e dreaptă ci mai degrabă în zig zag. Nu am dureri când deschid/închid gura.

Precizez ca am mare grijă de dinți (merg la stomatolog de 2 ori pe an + igiena corespunzătoare zi de zi). Adevărul e că am și norocul să am niște dinți aproape perfect aliniați și sănătoși.

Apariția acestor sunete a fost bruscă, nu îmi amintesc să fi fost provocată de ceva anume: nu au avut loc traumatisme, nu fusesem la stomatolog în acea perioadă”, a scris un român pe un forum.

După cum se poate vedea, astfel de probleme sunt des întâlnite, iar medicii au o explicație pentru acest fenomen. Persoanele care trec prin asta s-ar putea să aibă tensiune în zona mușchilor gâtului, probleme cu spatele, dureri maxilare sau vertij. Astfel de simptome nu trebuie ignorate, fapt pentru care e bine să vizitați un medic. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *