Culinar.md

Ce mănâncă oamenii sănătoşi la micul dejun?

Știi deja că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, dar îți este greu să găsești cele mai bune combinații. Este foarte important ce alegeri faci la micul dejun, deoarece acestea vor conferi nutrienții esențiali și senzația de sațietate până la masa de prânz.

Ca să știi cum să combini cele mai bune alimente la micul dejun, astfel încât să ai în farfurie proteine, carbohidrați complecși, grăsimi bune și fibre, iată câteva idei la care apelează numeroși antrenori și oameni care iubesc să facă sport cu regularitate:

Ouă fierte moi, avocado, orez și verdețuri

„Acesta este micul meu dejun preferat. Dacă nu am suficient timp dimineața, împachetez doar ouăle într-o pungă resigilabilă sau le pun într-o caserolă împreună cu un avocado. În cazul în care timpul îmi permite, prefer ouăle cu avocado, verdețuri și orez sau quinoa. Acesta este un mic dejun consistent după un antrenament fizic intens. Plus o cană cu ceai verde și sunt fericită”, explică Shauna Harrison, un antrenor recunoscut și instructor de yoga.

Clătite americane fără făină, cu unt de arahide și banane

„Această combinație delicioasă de clătite fără făină aduce un aport însemnat de proteine, astfel încât vei simți energia pe tot parcursul zilei. Aceastea sunt o alternativă excelentă pentru clătitele americane obișnuite”, explcă Idalis Velazquez, o antrenoare de succes și fondatorul IV Fitness.

Ca să prepari aceste clătite fără făină trebuie să amesteci 2 banane cu 3 ouă, 2 linguri cu unt de arahide, 3/4 cană cu fulgi de ovăz, puțină sare, scorțișoară și pulbere proteică (opțional).


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *