Timpul.md

Actualitate 11 Martie 2020 | 16:54

Ce pot face elevii care stau acasă pentru că sunt închise școlile/ Recomandări de la UNICEF

 

UNICEF și Organizația Mondială a Sănătății (OMS), împreună cu Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie (FICR), au emis noi recomandări ce urmăresc protejarea copiilor împotriva transmiterii coronaviruslui. Recomandările se referă la situația în care școlile se închid și includ îndrumări pentru atenuarea posibilului impact negativ al acestui demers asupra educației și sănătății copiilor.

UNICEF recomandă întocmirea unor planuri solide care să asigure continuitatea procesului de educație, inclusiv prin opțiuni de educație la distanță, precum strategii de învățare online și emisiuni radio cu conținut pedagogic, și accesul tuturor copiilor la servicii esențiale. Aceste planuri ar trebui să cuprindă și pașii ce trebuie urmați pentru redeschiderea în siguranță a școlilor.
Sunt multe jocuri distractive pe care le poți juca de unul singur sau împre- ună cu familia. Nu sta prea mult la te- levizor, la calculator sau pe mobil.

Continuă să te speli foarte bine pe mâini, nu-ți atinge fața cu mâinile murdare sau după ce ai atins lucruri pe care le-au atins și alții, ascultă sfaturile medicului și vei fi în siguranță.

Ascultă muzică și citește. Consideră timpul petrecut acasă o vacanță neplanificată de care poți să te bucuri.

Fă-ți temele și ține legătura cu profesorii sau colegii de clasă. Îți va fi mai ușor să recuperezi lecțiile atunci când te vei întoarce la scoală.

Mănâncă sănătos și cât mai variat posibil.

Fructele și legumele au multe vitamine care te mențin în formă și te fac mai puternic în fața bolilor.
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus