Timpul.md

Actualitate 4 Mai 2018 | 13:36

Ce profit a obținut anul trecut întreprinderea „Apă-Canal Chişinău”. Anunțul directorului

Întreprinderea municipală „Apă-Canal Chişinău” a obținut anul trecut un profit de 9,5 mln de lei. Anunțul a fost făcut astăzi de către directorul instituției, Veronica Herţa, în cadrul unei conferințe de presă, transmite MOLDPRES.

Potrivit conducerii „Apă-Canal Chişinău”, cele mai mari realizări pentru anul trecut sunt evitarea falimentului și deblocarea programelor de finanțarea externă.

„În anul 2016, instituția a avut pierderi în sumă de 81 mln de lei. Anul trecut, am înregistrat un profit de 9,5 mln lei, ceea ce reprezintă cel mai bun rezultat din ultimii cinci ani. Acest fapt se datorează managementului eficient al întreprinderii. Un factor important este deblocarea programelor de dezvoltare, ceea ce a dus la investiții și la semnarea mai multor contracte”, a spus Herța.

Funcționara a menționat că anul trecut s-a reușit procurarea mai multor echipamente moderne. „Este vorba de 30 de autovehicule și remorci, 13 excavatoare și alte echipamente. Datorită procurării acestora au fost reduse cheltuielile pentru mecanismele închiriate, timpul de intervenție și a scăzut consumul de energie electrică. La fel, s-a reușit reabilitarea mai multor secțiuni de rețea de canalizare și contractarea firmei care urmează să se ocupe de reabilitarea stației de epurare. Lucrările vor fi desfășurate timp de trei ani din banii oferiți de UE. Astfel, vor fi construite instalații pentru tratarea apei și nămolului”, a afirmat sursa citată.

Cu referire la planurile pentru anul curent, Veronica Herța a menționat că, la începutul lunii iunie, va fi prezentată centrifuga de deshidratare pentru micșorarea volumului de nămol, utilaj procurat din banii instituției. „Ne propunem reabilitarea rețelei de apeduct și canalizare, micșorarea timpului de intervenție, creșterea indicatorilor de performanță, implementarea facturării electronice și deschiderea unui Ghișeu unic pentru consumatori”, a subliniat Herța.

Sursa: moldpres.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus