Timpul.md

Actualitate 4 Septembrie 2017 | 06:40

Ce s-a întâmplat săptămâna trecută: Dodon a făcut bulbuci și a fost denunțat penal, iar transnistrenii au sărbătorit „independența”

Vă prezentăm mai jos cele mai însemnate evenimente ale săptămânii trecute.

Ziua de LUNI a început cu mahmureală după ce în Chișinău, Orhei, Bălți s-a sărbătorit fastuos Ziua Independenței Republicii Moldova. Plahotniuc, Șor și Usatîi au dat bătălia celor mai tare concerte. Totuși, câștigător a fost Șor în acest concurs. VIDEO VIRAL: Cum orheienii au dat năvală peste mâncarea gratis oferită de Șor: s-au certat și s-au împins pentru un cârnăcior / FOTO MARȚI

Marți, lidera PAS, Maia Sandu, se adresează la Procuratură și depune un denunț penal împotriva președintelui Igor Dodon. Maia Sandu îl denunță penal pe Dodon: trădarea patriei și dezbinare națională. Vezi documentul depus la PG

Între timp, Igor Dodon convoacă Consiliul Suprem de Securitate. Doar că Conducerea țării a boicotat ședința de marți a Consiliului Suprem de Securitate. Adrian Candu a declarat că subiectul despre Rogozin nu ține de competența lui Dodon.

Ca răspuns, Dodon face un briefing de presă unde-și varsă nervii și îi AMENINȚĂ că-i va da afară pe FILIP și CANDU (VIDEO).
Atât de enervat a fost șeful statului încât tot se bâlbâia și încurca din ce Consiliu face parte. Superior sau Suprem?

În aceeași zi, pe celălalt mal al Nistrului, Krasnoselski recunoaște că „statul” transnistrean există de pe urma gazului rusesc.
Iar autoritățile de la Chișinău îi dau o PALMĂ Rusiei. R. Moldova bate cu pumnul în masă la ONU ca forțele militare rusești să fie RETRASE din Transnistria.

În aceeași zi, Veaceslav Ceban, ex-viceministrul MAI a recunoscut că A LUAT mită. Își așteaptă sentința ÎMPREUNĂ cu FIUL SĂU. Ulterior, funcționarul scapă de închisoare cu doar o amendă.

MIERCURI

Ghimpu crede că Plahotniuc va ajunge prim-ministru, iar Filip - primarul Capitalei.

Știrea zilei a fost despre o moldoveancă a fost filmată cum o bate pe bătrâna de care îngrijea, în Italia. VIDEO ȘOCANT.

Jurnaliștii de la TIMPUL.MD au aflat câți ani de închisoare riscă Dodon dacă denunțul Maiei Sandu va fi acceptat de către Procuratură.


De asemenea, Bătut și lăsat să moară. Un tânăr s-a contrat cu polițiștii și a murit, la scurt timp, în pușcărie. Totuși, IGP susține că Andrei Braguța a fost bătut de colegii de celulă, iar moartea a survenit din cauza unei pneumonii.

JOI

De Ziua Limbii Române,Dodon a TRĂDAT „limba moldovenească”. Președintele s-a ROMÂNIZAT 100%.

Traian Băsescu: „La Bucureşti şi Chişinău vorbim aceeaşi limbă”

Situația limbii române în stânga Nistrului: „Româna cu alfabet latin este practic interzisă”

De asemenea, ziua de joi a fost marcată prin știrea despre un protestatar de-al lui Dodon și Usatîi OMOARĂ ucraineni de partea teroriștilor ruși.

VINERI

A început anul școlar. Toată lumea a fost aprisă în această zi, inclusiv autoritățile care au anunțat că 44% din angajații Guvernului VOR FI DAȚI AFARĂ / Document.

Mai mulți oficiali ruși N-AU FOST LĂSAȚI să intre în RM. Tiraspolul s-a plâns că autoritățile constituționale de la Chișinău opresc accesul în stânga Nistrului a oficialilor ruși, dar și a delegațiilor din alte entități separatiste cu prilejul așa-zisei zile de independență a Transnistriei.

Salariilor cadrelor didactice din învățământul general şi profesional-tehnic s-a majorat de vineri, cu 11,3 %.

Tone de prune moldovenești au fostINTERZISE în Rusia.

Mai mulți angajați de la penitenciarele nr.13 și 16 din Chișinău au fost suspendați din funcție, pe durata anchetei în cazul decesului lui Andrei Brăguța.

SÂMBĂTĂ

Ziua de sâmbătă a fost a lui Dodon. Pe rețelele sociale, șeful statului a emis noi „perle”. VIDEO // Dodon, ENERVAT la culme: Occidentul vrea să recreeze AIE-ul

Dodon vrea să UNEASCĂ Transnistria cu Moldova pentru a deveni președinte pe ambele maluri ale Nistrului.

Krasnoseliski: Soldatul rus a oprit în 1992 agresiunea militară a R. Moldova

Un jurist de la Promo-lex despre cazul Andrei Brăguță: „Acest caz nu trebuie politizat și tragedia nu ar trebui să fie utilizată în scopuri politice”

DUMINICĂ 

Ziua Armatei Naționale

Pericol pentru sănătatea copiilor, la Bălți: lângă unele terenuri de joacă sunt amplasate containere pline de gunoi, care atrag haite de câini

Dodon invită rușii la proteste și insistă să dea jos guvernul.

Transnistrenii își sărbătoresc „independența”.

TIMPUL.MD

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus