Timpul.md

Actualitate 10 Octombrie 2017 | 10:22

Ce se întâmplă cu bunicii care au grijă de nepoții lor

Bunicii au, de obicei, într-o oarecare măsură grijă de nepoții lor. Indiferent dacă este vorba doar de câteva ore sau de o situație mai mult sau mai puțin permanentă, în care locuiesc cu cei mici, un nou studiu arată că această grijă a bunicilor pentru nepoții lor are efecte pozitive asupra stării generale de sănătate. 

Cu ce sunt avantajați bunicii care au grijă de nepoții lor?

Cercetătorii au strâns datele de la 500 de persoane în vârstă pentru Studiul de Aging din Berlin și au descoperit că persoanele care au avut grijă de nepoții lor au trăit mai mult. Interesant a fost faptul că nu a contat dacă erau proprii nepoți sau nepoții altor persoane.

Îngrijirea copiilor îi menține activi fizic pe bunici și îi ajută la ameliorarea stresului, însă suprasolicitarea poate depăși limitele fiecărui bunic și poate anula aceste beneficii pentru sănătate, după cum afirmă studiul.

Vrei să te asiguri că găsești echilibrul corect care să îți permită să rămâi activ fizic, să oferi un mediu bun persoanelor de care ai grijă, însă să nu ajungi în punctul în care ești prea stresat, după cum a declarat doctorul Ronan Factora de la Clinica Cleveland.

Cercetătorii au dezvăluit, de asemenea, că un alt beneficiu este reprezentat de interacțiunea socială, care ajută la menținerea creierului sănătos.

Ca un avantaj suplimentar, petrecerea timpului cu bunicii este, de asemenea, perfect pentru copii, deoarece le oferă o stabilitate suplimentară și un suport emoțional.

Deci dacă ești genul de bunic sau bunică ce nu poate sta prea mult timp departe de nepoții săi, vei trăi mai mult. Și, în plus, cei mici vor avea parte de o dezvoltare mai sănătoasă, având sprijinul de care au întotdeauna nevoie, chiar dacă părinții nu au mereu timp pentru a-și face cunoscut sprijinul. De aceea există bunicii, pentru a-i ajuta pe părinți să-i crească pe cei mici și pentru a se bucura de timpul petrecut împreună.

eva.ro 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus