Timpul.md

Actualitate 27 Ianuarie 2020 | 13:14

Ce se întâmplă cu PD? /// Diacov spune că merge săptămânal la întrevederi cu Dodon. Șeful Statului acuză alți deputați din PDM că ar gestiona „campanii fakenews” ce costă milioane de lei pe zi

Președintele Igor Dodon susține că a găsit de unde vin fake-news-urile cu „stoparea pensiilor celor care au copii peste hotare” și „divorțul cu soția” la adresa șefului statului. Potrivit lui, în spatele acestora ar sta „unii deputați de la PD”, fără a preciza și cine anume.

Președintele Igor Dodon recunoaște că se vede „câteodată” cu cel puțin doi deputați de la PD, iar în cadrul ședințelor „de seară” aceștia vin cu inițiative pentru Guvernul Chicu, care a fost învestit la inițiativa sa. Declarații în acest sens au fost făcute astăzi, în cadrul tradiționalei conferințe de luni, în cadrul căreia șeful statului anunță agenda Executivului său. 

Astfel, Igor Dodon spune că nu e adevărat că deputații Pavel Filip și Dumitru Diacov participă, de rând cu premierul Ion Chicu și președintele parlamentului, Zinaida Greceanîi, la ședințele de luni, de la ora 8.00, dar asta nu înseamnă că nu există comunicare cu PD.

„Voi credeți că ei (Pavel Filip și Dumitru Diacov) se ascund prin WC-uri pe aici? Doar voi filmați tot timpul… Luni dimineața, la ora 8.00, acești domni pe care i-ați menționat nu vin la ședința noastră. Dar seara, câteodată, ne vedem”, a menționat zâmbind șeful statului.

De asemenea, acesta spune că a identificat „centrul de comandă” de unde vin „fake news-urile” la adresa sa. Acest centru de comandă ar fi gestionat de unii deputați de la PD.

„Am cam depistat de unde vin aceste fake-news-uri, cu „stoparea pensiilor celor care au copii peste hotare”, prostii, cu divorțul cu soția. O mulțime de aberații și atacuri urâte. Am depistat de unde. Unii de la PD. Unii deputați de la PD gestionează prin unele foste organizații de tineret și așa mai departe. Știm de unde. Dar să ia în calcul că aceste lucruri tot pot fi penalizate. Nu-i nimic. Noi ne ținem”, a declarat Igor Dodon în această dimineață, după ce, săptămâna trecută făcând referire la aceleași „fake-news-uri, spunea că zilnic pentru acestea se cheltuie între 1,5 și 2 milioane de lei.

În opinia președintelui, oponenții săi „se grăbesc” și se tem că „n-o să reușească”. „Nu vă temeți, o dovediți (n.r. „reușiți”)”, le-a spus Dodon prin intermediul jurnaliștilor.

„Mă atacă în fiecare zi. În fiecare zi iese cu atacuri la președinte. Nu, și o să mai treacă o lună, și cu ce o să ieșiți?! Împușcați acum tot ce aveți, ieșiți în fiecare zi cu aberații și cu diferite fake-news-uri. Campania electorală o să înceapă în septembrie-octombrie. Să nu se grăbească. Unde se grăbesc?!”, s-a mai întrebat șeful statului.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus