Actualitate

Ce se va întâmpla cu covorul de flori din centrul capitalei

 Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul ședinței serviciilor Primăriei de către şeful-adjunct al Întreprinderii Municipale „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi”, Galina Leahu.

„Astăzi, împreună cu toti angajații de la Spații Verzi, vom începe dezasamblarea covorului de flori din centrul capitalei. Ulterior, aceste flori vor fi plantate în razoarele și rondurile cu flori din sectoarele administrative”, a anunțat Leahu.
Totodată, ea a menționat că ar fi bine ca locuitorii capitalei să ajute la astfel de măsuri, dar nu să critice, iar dacă văd persoane care distrug florile plantate, să anunțe imediat organele de poliție.

„Rugăm oamenii să nu fie indiferenți față de munca depusă. În țări precum Olanda și Norvegia, oamenii care își iubesc orașul, participă la amenajarea spațiilor verzi. Lumea vine și ajută, dar nu critică”, a adăugat Leahu.

Referindu-se la faptul că unele flori plantate s-au oficil, aceasta a specificat că este o situație firească ca 10-15% din florile plantate să se ofilească.
La rîndul său, primarul general interimar al capitalei, Silvia Radu, a menționat că se propune ca anul viitor să fie realizat un alt covor.

„În cazul în care vom continua această frumoasă tradiție, vom realiza un covor cu totul diferit. Am început negocierea cu Guvernul pentru a prelua o seră pentru creșterea florilor, iar florile necesare pentru astfel de proiecte să fie crescute la noi”, a specificat primarul.

Totodată, Silvia Radu a răspuns și cîrcotașilor care au acuzat autoritățile publice locale că au irosit banii publici și că bugetul statului a fost prejudiciat. Aceasta a menționat că florile cumpărate din afara țării au fost cu circa 30-40 la sută mai ieftine decît cele de pe piața noastră, pentru o floare cheltuindu-se în medie12 lei.

Sersa: noi.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *