Timpul.md

Actualitate 15 Noiembrie 2017 | 16:29

Ce soluții are Primăria Chișinău pentru problema microbuzelor pline până la refuz din Trușeni: „Linia de microbuze activează aşa cum activează”

„Venitul de bază a rutei 135 vine la proprietar și el ar trebui să facă regulă. Trebuie să aibă bani și să investească în transport”. Declarația aparține primarului satului Trușeni, Ion Apostol, cu referire la problema transportului public din localitatea pe care o conduce. Mai mult, funcționarul a menționat că atât Primăria Trușeniului, cât și localnicii, au făcut nenumărate solicitări și au semnat petiții către Direcţia generale de transport public şi căi de comunicaţie Chișinău pentru majorarea numărului de microbuze și autobuze. Totuși, oamenii se plâng că cuțitul a ajuns la os.

Potrivit lui Vitalie Butucel, vicedirectorul Direcţiei generale de transport public şi căi de comunicaţie, problema este, deocamdată, la faza de examinare. De la 1 septembrie, s-ar fi adăugat la graficul de bază a Parcului Urban de Autobuze câteva grafice suplimentare pentru autobuzul care circulă în satul Trușeni.

„O să vedem posibilitățile Parcului Urban de Autobuze pentru a intervine de urgenţă. Astăzi, linia de microbuze activează aşa cum activează, adică cu puţine unităţi de transport. Intervalul rutei este destul de lung şi din această cauză apare diferenţa mare de timp între microbuze”.


Locuitorii satului Trușeni, mun. Chișinău,sunt nemulțumiți de condițiile proaste oferite de agentul economic care administrează ruta 135. Oamenii spun că șoferii microbuzelor circulă așa cum își doresc ei. Mai mult, numărul mașinilor sunt insuficiente pentru un număr foarte mare de pasageri. Pentru un sat de peste 11 mii de oameni, lucrează în jur de 30 de microbuze. Trușenenii spun că cel mai rău este dimineața și seara când oamenii pleacă și vin la grădiniță, școală, muncă.

Sătenii au scris un demers către Consiliul Comunal Trușeni și solicită ca „dimineața la ora 7:45 , 8:00, 8:30 și seara la ora 16:30, 17:00, 17:30 să circule câte o rutieră doar prin sat, doar pentru părinții cu copii care se deplasează spre grădinițe, si invers, seara spre case”.

Mai mult, trușenenii solicită ca autoritățile responsabile să urmărească și să rezolve problema transportului public, suplinind numărul de microbuze.

Revoltă în satul Trușeni! Oamenii nu mai vor să meargă cu microbuzele pline de pe ruta 135 / Semnează PETIȚIA

VIDEO / Ce spune primarul satului Trușeni despre microbuzele pline până la refuz și despre revolta localnicilor
 
Reporteră stagiară: Mihaela Tobultoc

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus